4. İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARINDA YAŞANAN HEYECANA ORTAK OLDUK

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İstanbul Atatürk Havalimanı TEKNOFEST alanında gerçekleşen ve üniversite stantlarının da yer aldığı 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'19'u ziyaret etti.

Türk Patent ve Marka Kurumunun (TÜRKPATENT) 2016'dan bu yana her yıl düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı niteliğindeki İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF'19), TEKNOFEST kapsamında 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği, Türk Patent ve Marka Kurumunun ev sahipliğinde; Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) iş birliğinde düzenlenen ISIF'19'da, 25 ülkeden 400'ün üzerinde buluş ziyaretçiler ve yatırımcılar için sergilendi.

Rektör Çomaklı, TÜRKPATENT Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile Bir Araya Geldi

Atatürk Üniversitesinin çeşitli birimlerinin de yer aldığı fuara ilgi oldukça yoğun oldu. Buluşlarını ve çalışmalarını anlatmak üzere stantlarında hazır bulunan üniversite görevlilerini yalnız bırakmayan Rektör Çomaklı, fuarı ziyaret ederek heyecanlarına ortak oldu.

Organizasyonun ev sahipliğini yapan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile bir araya gelen Prof. Dr. Çomaklı, buluşların tanıtılması, yatırımcıyla buluşturulması ve ticarileştirilmesine olanak tanıdığı için kendisine teşekkür etti.

4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarının; 7'den 70'e katılımcıların ziyaretleriyle renklenen, fuarla eş zamanlı düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay ve panellerle değer kazanan kapsamlı bir eğitim etkinliği olduğunu belirten Çomaklı ISIF'19'un ayrıca, Türkiye'nin ve bölgenin en güçlü sınai mülkiyet ağı olmaya aday bir sosyal etkinlik olma özelliği taşıdığını vurguladı.

Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi Ülkemize Önemli Kazanımlar Sağlıyor

Atatürk Üniversitesinin desteğiyle öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen patentlerin yer aldığı stantları da ziyaret eden Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite bünyesinde yapılan çalışmalara verilen desteklerin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan, dünyanın en prestijli ve en büyük öğrenci mühendislik yarışması olan Formula Student yarışmasında Dünya 3.sü olan AtaUniRacing Takımının yer aldığı standa ziyaret ederek öğrencilerin misafiri olan Çomaklı, üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar ile elde edilen başarıların gurur verici olduğunu dile getirdi.

TEKNOFEST aracılığıyla ülkemizin "Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuna uygun bir şekilde yapılan çalışmaların bütün ülke sathına yayıldığını görmenin ve buluş sahipleri ile ziyaretçilerin heyecanlarına ortak olmanın kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini aktaran Rektör Çomaklı, İstanbul Atatürk Havalimanı TEKNOFEST festival alanında gerçekleşen 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'19'da kurumumuzu en güzel şekilde temsil eden büyük Atatürk Üniversitesi ailesinin değerli üyeleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ