ERZURUM KENT PORTALI HİZMETE GİRDİ

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Ligi Erzurum Kent Portalı” tanıtım toplantısı ve imza töreni düzenlendi.

Tarihi Kongre Binası’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve ilçe kaymakamları katıldı.

Erzurum ile ilgili tüm bilgilerin yer alacağı ve tanıtımına katkı sağlamanın yanı sıra kullanıcıları bilgilendirmeyi de amaçlayan Erzurum Kent Portalında, kamu kurum kuruluşlarının adresleri, kent haberleri, kent hizmetleri, önemli yerlerin telefon numaraları ve iki boyutlu haritalar yer alacak.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitelerin eğitim, öğretim, araştırma misyonlarının yanında toplum ve kurumlarla iş birliği yapmasının önemli olduğunu belirterek, Erzurum Kent Portalı yazılımının Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlandığını ve halihazırda üniversitenin sunucularının kullanıldığını söyledi.

Üniversite olarak bu tür projelerin içinde her zaman yer alacaklarını vurgu yapan Rektör Çomaklı, kurumlarla ortaklaşa yapmış oldukları bu çalışmanın başarıya ulaşacağına inandığını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ise, kurumların bireysel çalışmaktan ziyade birlikte çalışarak Erzurum’a daha faydalı olabileceklerini söyledi. Portalde Erzurum’un tüm kurumlarının olacağını belirten Yaylalı, bu sayede birlik ve beraberliğinde sağlanacağını da ifade etti.

Hazırlanan portal sayesinde, gerçekleşecek hizmetlerin öğrenilebileceğini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan çalışmanın, Erzurum ve Doğu Anadolu’nun yeniden ayağa kalması açısından önemli olduğunu belirtti.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Kent Portalı sayesinde kent ve kurumlar hakkında istenilen bilgilere rahatça ulaşılabileceğini belirterek, çeşitli tanıtımların da yer alacağını ve Erzurum için çok önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

BASIN MERKEZİ