Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı

Hakkında

Sağlıklı beslenme açısından çok önemli olan hayvansal gıdaların kaliteli ve güvenli olarak üretilmesi ve tüketiciye ulaştırılması konusunda eğitim verilmektedir.  Gıda/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı’nda; gıda hijyeni ve kontrolü, et bilimi, et hijyeni ve muayenesi, süt bilimi, süt hijyeni ve teknolojisi, gıda kimyası ve veteriner halk sağlığı konularındaki bilgiler hem teorik ve hem de uygulamalı olarak verilmektir. Anabilim Dalımızda lisans eğitimine ilaveten doktora ve yüksek lisans eğitimi de verilmekte ve bu alanda uzmanlar yetiştirmektedir. Gıda/Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında araştırma faaliyetleri ile bilimsel gelişime de katkı sağlanmaktadır. Anabilim Dalı’mızda gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası,gıda katkı maddeleri, süt-et bilimi ve teknolojisi, beslenme, gıda hijyeni ve sanitasyonu, gıda güvenliği ve güvencesi, gıda ve sağlık, fonksiyonel gıdalar,veteriner halk sağlığı, su ve su hijyeni, su ürünleri hijyen ve teknolojisi, bal ve arı ürünleri, gıda işleme teknolojileri, gıda kalitesi, beslenme ve fonksiyonel gıdalar, gıda ambalajlama ve muhafaza gibi konularda araştırmalar yürütülmektedir.

Atatürk
Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü
25240 Erzurum
Rektörlük: +90 442 231 1111
Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi: +90 850 255 0282
Araştırma Hastanesi: +90 442 344 6666
Klinik Diş Hekimliği: +90 442 236 0944

Üniversite Tercihleri

Takip Edin


Radyo Üniversite


Üniversite Yayınevi