"GÜNÜMÜZ GENÇLİĞİNİN TÜRKÇE'YE BAKIŞI" KONFERANSI

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ve Uluslararası Kültür, Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği "Günümüz Gençliğinin Türkçe'ye Bakışı" konulu konferans Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, Uluslararası Kültür, Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Üzeyir Bayındır, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Konferanstan önce kısa bir konuşma yapan M. Hanefi İspirli ile Üzeyir Bayındır, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu'na ve konferansa ilgi gösteren öğrencilere teşekkür ettiler.

Konferansta öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Türk halkının her olaya bakış açısında bir dilin olduğunu ifade etti. Türkçede birçok kelimenin yanlış telaffuz edildiğini belirten Sakaoğlu, halk arasında yanlış söylenen kelimelerin doğru telaffuzlarını öğrencilerle paylaştı. Sakaoğlu, konuşmasının sonunda öğrencilere sorular sorarak, doğru cevap verenlere kitap hediye etti.

Konferansın sonunda ise Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu'na plaket takdim etti.

Ayrıca Atatürk Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, konferans için geldiği Atatürk Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

BASIN MERKEZİ