II. TÜRK-ARAP YÜKSEK ÖĞRETİM KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle onurlandırdığı  “II. Türk-Arap  Yüksek Öğretim Kongresi (TACHE 2016)” başarı ile tamamlandı.

Etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) temsilcisi Prof. Dr. Rahmi Er, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ta olmak üzere, ülkemizden ve Arap dünyasından birçok üniversitenin rektörleri, üst yönetimleri ve akademisyenleri de katıldı.

19 Ülkeden 190 kurumun yer aldığı etkinlikte, Atatürk Üniversitesi de bir stant açarak üniversite tanıtımını yaptı. Daha sonra etkinliğe katılan üniversitelerle ikili anlaşmalar imzaladı.

BASIN  MERKEZİ