İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ BEDRİYE TUNÇSİPER, REKTÖR ÇOMAKLI’YI ZİYARET ETTİ

Atatürk Üniversitesinde düzenlenen 4. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’ne katılmak üzere Erzurum’a gelen İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr.  Bedriye Tunçsiper, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı  ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr.  Bedriye Tunçsiper, üniversitelerinin 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra  kurulan bir üniversite olduğunu ve Demokrasi isminin buradan geldiğini ifade  etti. 10 fakülte ile eğitime devam ettiklerini söyleyen Rektör Tunçsiper,  Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversitenin tecrübelerinden faydalanmak  istediklerini belirtti.

Atatürk  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise Rektör Tunçsiper’in  ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite hakkında bilgi  verdi. Atatürk Üniversitesinin Türkiye’deki birçok üniversitenin kurulmasında  önemli rol üstlendiğini hatırlatan Rektör Çomaklı, üniversitenin bilgi ve  tecrübelerinden faydalanmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Ziyaretin  ardından Rektör Çomaklı, konuğu Rektör Tunçsiper’e el yazması Kur’an-ı Kerim  armağan etti.

BASIN MERKEZİ