ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİMİ
KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN AKREDİTASYON HAMLESİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yönetiminde ve Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, Atatürk Üniversitesinin Eğitim Kalitesini Arttırma ve Programların Akreditasyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi Mavi Salonda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce başkanlığında ve Önlisans ve Lisans Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Bilal Yılmaz’ın sunumu eşliğinde başlayan toplantıya; akreditasyona dahil olacak fakültelerin dekanları ve yardımcıları, bölüm başkanları ve yardımcıları, anabilim dalı başkanları ile fakülte sekreterleri katıldı.

Toplantıda, Önlisans ve Lisans Eğitimi Koordinatörlüğünün Atatürk Üniversitesinin eğitim kalitesini artırmak için bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler anlatılarak, akreditasyon sürecinin amaçları, temel yararları, komisyonların oluşturulması, müracaat süresi, akreditasyon standartları, öz değerlendirme raporunun ve eklerinin nasıl hazırlanması gerektiğine dair bilgiler paylaşıldı.

Toplantıda fakülte yöneticilerine seslenen Lisans Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Bilal Yılmaz, Programların Akreditasyonu konusunun önemine değinerek, akreditasyonun, eğitim-öğretim ve araştırmaların niteliğini artırdığını, kaliteyi güvence altına aldığını, diplomaların ve unvanların karşılaştırılmasına yardımcı olduğunu ve mezunların meslek yaşamına girişlerinde kolaylıklar sağladığını belirtti.

Yılmaz ayrıca, Danışma Kurulu ve alt çalışma grupları, üniversitenin eğitim politikaları, programların geliştirilmesi ve yapılandırılması ile kalite göstergelerinin belirlenmesi konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, programların akreditasyon süreçleri ve bilgilendirme toplantılarının belirli aralıklarla devam edeceğini söyledi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ