Arkeoloji

PROF. DR. MEHMET IŞIKLI’DAN İKİ AYRI KONFERANS

Fakültemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet IŞIKLI İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi (VANTAM) tarafından her yıl düzenlenen Yılık  Konferanslar serisi kapsamında 02.04.2018 tarihinde katılım göstermiştir. Prof. Dr. Işıklı, “Yaylanın İlk Kültürel Birlikteliği: Kura – Aras Kültürü” adlı sunumunda, uzmanı olduğu Doğu Anadolu’nun ve Erzurum yöresinin en önemli prehistorik kültürlerinden biri olan “Kura-Aras/Karaz Kültürü’nü tanıtmış ve kültür hakkındaki birçok soru işaretine dikkat çekmiştir.

Prof. Dr. Işıklı, Karaz Kültürü sunumun ardından 03.04.2018 tarihinde yine davetlisi olduğu Türk Eski Çağ Bilimleri Enstitüsünün (TEBE) Yıllık Konferanslar Dizisi kapsamında gerçekleştirmiştir. Prof. Dr. Işıklı 2014 yılından beri kazı başkanlığını yürüttüğü Van Ayanis Urartu Kalesi’ndeki çalışmaları konu alan “30. Yılına Doğru Van Ayanis Urartu Kalesi  Kazıları” başlıklı bir konferans verdi. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezinde gerçekleşen konferansta Demir Çağları boyunca Doğu Anadolu Bölgesi'ni politik ve kültürel alçıdan etki altına almış olan Urartu Krallığı’nın son görkemli krali kale-kenti olan Ayanis Kalesi’ndeki son dönem çalışmaları bilim camiası ile paylaşılmıştır.
Paylaş Paylaş Paylaş