REKTÖR ÇOMAKLI, ANADOLU AJANSININ DÜZENLEDİĞİ “YILIN FOTOĞRAFLARI” OYLAMASINA KATILDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" yarışmasında aday fotoğraflar oylamasına katıldı. Anadolu Ajansı 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğraflarını oylamaya sundu. AA foto muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen fotoğrafları arasından 5 kategoride 148 fotoğraf karesi, oylama sonucunda “Yılın Fotoğrafı” olarak seçilecek.

Her yıl; Çevre-Yaşam, Haber ve Spor olmak üzere 3 kategoride oylamaya sunulan yarışmaya bu yıl asrın felaketini yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremde çekilen fotoğrafların yer aldığı “Deprem” ile 7 Ekim’de İsrail’in Filistin’e yönelik başlatmış olduğu saldırıları dünya duyurduğu fotoğrafların yer aldığı “Gazze” başlıkları Özel Kategoriler altında yer alıyor.

Rektör Çomaklı: “Fotoğraflar, Geride Kalan Yılı Yeniden Hatırlama İmkânı Veriyor”

Beş dalda belirlenen fotoğraflar arasından seçim yapan Rektör Çomaklı, fotoğrafları yakından inceledi. Yarışma için seçilen 148 fotoğrafın her birinin ayrı özellikte ve önemde olduğunu belirten Prof. Dr. Çomaklı şunları aktardı: “Ajansınızın düzenlediği yılın fotoğrafları oylaması, klasikleşen bir etkinlik ve bizler de çok beğenerek takip ediyoruz. Bizlere yaşadığımız yılı yeniden hafıza olarak tarama imkânı veriyor. Fotoğraf sanatını yakından incelemiş oluyoruz. Bu vesileyle içinden geçtiğimiz günleri yeniden yaşadık. Bu yıl özel olarak açılan Deprem ve Gazze kategorilerinin farkındalık oluşturması açısından oldukça önemli buluyorum. Yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı hâlâ yüreğimizde taze. Ayrıca fotoğraflar, Gazze’de yaşanan soykırımın da gündemden düşmemesi ve insanların tepkilerini göstermeleri açısından yaşanan zulmü gözler önüne seriyor. Çevre-Yaşam, Haber ve Spor kategorilerinde de birbirinden seçkin eserler yer alıyor. Oldukça zorlansam da tercihlerimi yaptım. Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile İsrail zulmünde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bizlere dünyanın her yerinden haber akışı sağlayan Anadolu Ajansına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 16.01.2024