REKTÖR ÇOMAKLI BAŞKENTTE SITKI ALP İLE BİR ARAYA GELDİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bir dizi gezi ve görüşmelerde bulunmak üzere gittiği Ankara’da kurum ve kuruluş yöneticileriyle bir araya geldi.

Rektör Çomaklı Başkent gezisinin ikinci gününde, Arı Okulları kurucusu ve Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Rektör Çomaklı, Sıtkı Alp’in Erzurum’a ve Atatürk Üniversitesine kazandırdığı, Vakıf Okulları Süheyla-Sıtkı Alp Ortaokulu ile Özel Süheyla-Sıtkı Alp Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdunun Erzurum’a ve bölgesine katma değer sağladığını belirterek elde ettiği başarıların mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Bu başarıların sürekli hale gelmesi için üniversite ile ortaokul arasında köprü görevi gören bir lisenin de Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alması gerektiği belirten Çomaklı: “Ortaokuldan sonra üniversitemizde bir lisenin kurulması elzem olmuştur” dedi.

Yaptığı katkılardan dolayı Sıtkı Alp’e teşekkür eden Rektör Çomaklı, Çankaya Üniversitesi ile gerçekleştirilecek her türlü iş birliğine destek vermekten mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.

Atatürk Üniversitesinin kadim geçmişinden ve öğrencilere sunduğu kaliteli eğitimden bahseden Sıtkı Alp ise, pozitif bilimlere ilgili, her türlü durum karşısında çabuk karar veren ve alınan kararları anında uygulamaya koyan bir mühendisin Atatürk Üniversitesine Rektör olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erzurum’un ancak Atatürk Üniversitesi ile el ele vererek kalkınabileceğini ifade eden Alp, üniversitenin şehrine ve bölgesine önemli hizmetler sunduğunu belirterek, en kısa zamanda Atatürk Üniversitesini yeniden ziyaret edeceğini söyledi.

BASIN  MERKEZİ