REKTÖR ÇOMAKLI, DOĞU ANADOLU ERZURUM
2. KİTAP FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarının açılışı, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleşti.

Türkiye’nin seçkin yayınevlerinin yer alacağı, 50’den fazla etkinliğin düzenleneceği ve 200’e yakın yazarın katılacağı Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı kapılarını tüm kitapseverlere açtı. İl protokolünün katılımıyla gerçekleşen açılışa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da iştirak etti.

Atatürk Üniversitesi yayınlarının ve Açıköğretim Fakültesi tanıtım materyallerinin yer aldığı stantları ziyaret eden Rektör Çomaklı, standa gelen misafirler ile uzun süre sohbet etti. Konuklarına üniversite yayınları hakkında bilgi veren Çomaklı, hem bilimsel hem de kültürel anlamda çalışmaların sürdüğünü dile getirerek üniversite yayınlarının artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Göreve geldiği günden itibaren Erzurum’da açılan kitap fuarlarına katılma noktasında hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi tarafından bilim dünyasına sunulan tüm çalışmalara bu tür fuarlarda yer verdiklerini belirtti. Kentteki okuma alışkanlığının artmasında fuarların önemli bir rol oynadığını aktaran Çomaklı, bu kritik rolün öneminin giderek daha da arttığını vurguladı. Kitapların, geleceğe yeni ufukların açılmasını sağladığını ifade eden Çomaklı, gençliğin okuma alışkanlığını erken dönemlerde kazanması ve bu sayede edindiği bilgiler ile geleceğinin yol haritasını çizmesi, sağlıklı bir Türkiye için büyük önem taşımaktadır şeklinde konuştu.

Rektör Çomaklı ayrıca Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan KYK Kız ve Erkek öğrenci yurtları önünden kitap fuarı süresince servislerin hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

Dokuz gün sürecek olan Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı, her gün 10.30-20.00, kapanış günü olan 5 Mayıs tarihinde ise 10.30-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ