REKTÖR ÇOMAKLI, ERZURUM KONGRESİ'NİN YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Erzurum, tarihsel süreçte vuku bulan her olayda sorumluluk almış, kendisine ihtiyaç duyulduğu her vakitte üzerine düşeni daima yapmıştır. Ülkesi ve milletinin bekası için, sayısız kahramanlar yetiştirmiş, istiklal mücadelesi vermiş, ama asla boyunduruk altına girmemiştir.

Bu özelliğin vücut bulduğu günlerden birisi de Erzurum Kongresi’dir. Kahramanlık destanının ilk satırlarının yazılmaya başlandığı Erzurum’da, Mustafa Kemal ve beraberindeki delegeler manda ve himayenin kabul edilemeyeceğini dünyaya haykırmış, vatanın bölünmez bir bütün olduğunu ve asla parçalanamayacağını burada ilan etmiştir.

Milletimizin kendi kaderini tayin etme yönünde attığı en büyük adımlardan biri olan Erzurum Kongresi; bağımsız cumhuriyetimizin kurulmasına da öncülük etmiştir.

Bu şehir bugün de milletçe, istiklal ruhumuzu şekillendiren ortak değerler etrafında kenetlenerek, birlik ve beraberlik içinde, aynı azim ve kararlılıkla medeniyet yürüyüşünü sürdürmeye devam etmektedir.

Bu düşüncelerle, İstiklal Mücadelesine ışık tutan ve ulusumuza cesaret veren kararların alındığı Erzurum Kongresi’nin 98. Yıl Dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Prof.  Dr.

Ömer  ÇOMAKLI