REKTÖR ÇOMAKLI “EY VATAN” ŞİİRİNİ SESLENDİRDİ

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi tarafından "Şiir Meclisinden Rahmet Mevsimine" konulu şiir gecesi düzenlendi.

Türkiye’de bir ilk olan ve şehrin protokolünü buluşturan programa katılım oldukça yoğun oldu. İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa; Erzurum Valisi Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Çetin, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak seslendirdikleri şiirler ile şiir gecesine katılım sağladı.

TYB Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli yaptığı selamlama konuşmasında Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesinin kuruluşunun 15. yıl dönümünü kutladığını hatırlattı.15 yıllık süreçte, şube olarak çok önemli faaliyetlere ev sahipliği yaptıklarını belirten İspirli: “Gerçekleştirmiş olduğumuz bazı programlar var ki hakikaten Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Hazırlamış olduğumuz “Şiir Meclisinden Rahmet Mevsimine” konulu şiir programı da bunlardan birisidir. Şube olarak hazırlamış olduğumuz bu programda, şehrimizi yöneten devlet büyüklerimizle şairlerimizi aynı sahnede buluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Rektör Çomaklı: “Aynı Dili Konuşan İnsanlar Aynı Şuura Sahip Olur”

Âşık İhsan Kılıç'ın kaleminden dökülen Ey Vatan şiirini seslendiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı okuduğu şiiri, birlik ve beraberliğimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimize armağan etti.

Şiir gecesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı dilin, duygu ve düşünceleri ifade etmeyi sağlayan bir iletişim aracı olmanın ötesinde, milletlerin meydana gelmesinde ve varlığını devam ettirmesinde rol oynayan önemli bir enstrüman olduğunu belirtti. Milletlerin dil, inanç, kültür, soy gibi belli değerler üzerinde var olduklarını belirten Çomaklı bunların başında ise dilin geldiğini, aynı dili konuşan insanların topluluk olmanın ötesine geçerek milli şuura sahip olacaklarını, bu nedenle dilin çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Yaptığı değerlendirmede dilin milletler açısından önemine vurgu yapan Rektör Çomaklı, bir milletin konuştuğu dilin o milletin iskeletini oluşturduğunu, onun sayesinde bir arada var olduğunu, yaşadığını ve varlığını sağlıklı bir şekilde devam ettirdiğini aktardı. Dil olmadan bir milletin yaşamasının mümkün olmadığını ifade ederek sözlerini tamamlayan Çomaklı, bir milletin dili dışında sahip olduğu her şeyi kaybedebileceğini ancak bunları tekrar bir gün elde etme şansına sahip olduğunu ancak dilini kaybeden milletlerin, benliğini de kaybedeceği için yok olmaya mahkûm olduklarını vurguladı.

Programın ardından katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ