REKTÖR ÇOMAKLI, SAĞLIK SEN’İN İSTİŞARE PROGRAMINA KATILDI

Sağlık Sen Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi çalışanlarına yönelik istişare programı ve birlik beraberlik yemeği düzenledi.

Palandöken Dağında bir otelde gerçekleşen yemekte, şeref konuğu olarak katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, Sağlık Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş, Memur Sen ve Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Albayrak, Başhekim Yardımcıları ile sağlık çalışanları yer aldı.

“Sağlığımız için özveri ile hizmet veren çok kıymetli sağlık çalışanlarımız, sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu da bu vesile ile ifade etmek isterim” sözleriyle konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gelişen, büyüyen ve bölgesinde lider, dünyada sözü dinlenen geleceğin Türkiyesinde yer almanın her şeyden evvel sağlıklı bir nesile sahip olmak,  geleceğe dönük vizyon ve misyonla mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Sağlık çalışanlarıyla her vesileyle buluşmayı önemsediklerini ifade eden Rektör Çomaklı, sağlıkta kalitenin, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlıklı ülkelerin geleceğini etkileyen en önemli kavram olduğunu söyledi. Çomaklı, tüm sağlık çalışanlarının eğitimlerini, çalışma ortamlarını ve şartlarını en iyiyi hedefleyerek düzenlemeyi önemsediklerini belirtti.

Üniversitemiz  Sağlıkla İlgili Araştırmalar İçerisinde Büyük, Gelişmiş Üniversiteler  Arasındadır

Rektör Çomaklı: “Açıldığı günden bu yana, Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik Fakültelerimiz önemli aşamalar kaydederek bugün ülkemizin sayılı sağlık hizmeti veren kurumları arasına girmiştir. Bu aşamaları kaydederken ve hizmet verirken, devletimizin, şehrimizin desteğini hep yanımızda hissettik.

Atatürk Üniversitesi olarak hedefimiz toplumun sağlığını koruyan, hastalandığında onlara iyi bakan, memleketini iyi tanıyan yetenekli hekimleri, ebeleri, hemşireleri ve diğer sağlık çalışanlarını yetiştirmektir. Mevcut sıkıntıların da bilincindeyiz, ancak özellikle eğitimde kaliteden hiç ödün vermemek öncelikli hedefimizdir. Hepimizin amacı, sağlık birimlerimizi daha nitelikli ve işlevsel kılmaktır.

Literatür bilgileri, sağlık çalışanlarının şiddete uğrama riskinin diğer hizmet sektörü gruplarına göre 16 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.  Bütün bu zorluklar tıp alanında, sağlık hizmetlerinde daha hızlı ve daha çok ortaya çıkıyor. Çünkü hizmet alanı doğrudan insanın kendisi. Ancak bizim kültürümüz şiddet kültürü değil, bilgi ve sevgi kültürüdür.

İnsan sağlığının temel bileşeni, elimizdeki imkânlar ve maddi şartlardan çok, hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın içindeki insan sevgisidir. Bu sevgiyle, görevlerini layığıyla yerine getiren her şartta kendi varlıklarını halkımızın sağlığına adamış bulunan ve vefakârca çalışan tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza başarılı, özverili ve fedakâr çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor, hepinizi muhabbetlerimle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş konuşmasına, İslam Âlimlerinden olan Farabi’nin Medinetü’l Fazıla isimli eserinden erdemli insanların özelliklerini sayarak başladı. Bu özelliklerin günümüzde siyasi, sendikal ve bürokratik kimliği olan kişilerde görüldüğünü belirterek, erdemli insanın bilge ve rehberlik yapacak kişiler olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarını bu güzel günde bir araya getiren Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanlığına teşekkür eden Durmuş, çalışanların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmediklerini ve sadece ülke sınırlarıyla belirlenen bir sendikacılık yapmadıklarını ifade eden Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, nerede bir mağdur ve mazlum varsa Memur Sen ve Sağlık Sen olarak oraya gönül köprüsü oluşturduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın göreve geldiği günden bu yana sendika ve üniversite arasında güçlü bağlar oluştuğunu belirten Duman, Rektör Çomaklı’nın hiçbir zaman kendilerini geri çevirmediğini ve çalışanlara sendikal haklarını tamamıyla verdiğini söyledi.

Programın sonunda Sağlık Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, Rektör Çomaklı’ya gösterdiği özverili çalışmaları dolayısıyla plaket takdim etti.

BASIN  MERKEZİ