REKTÖR ÇOMAKLI, YILIN ENLERİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Anadolu Gençlik Zirvesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yılın Enleri Ödül Töreni'nde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, akademik proje dalında ödül aldı.

Erzurum Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen; eğitimden sanata, spordan iş dünyasına kadar birçok alanda ödüllerin verildiği törene lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yapılan anket sonucunda akademik proje dalında ödül alan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye’nin genç nüfus anlamında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu parlak gençlerin ülkemizin gelecek vizyonunu şekillendirecek ana unsur olduğunu dile getirdi. Çomaklı; hem derslerinde başarılı, hem millî ve manevi değerlerini bilen, hem de çağın teknolojik gerekliliklerine hâkim bireylerin yetişmesinin Türkiye´nin geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Gençlere, kendilerine bir hedef koymalarını ve o hedefe ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Rektör Çomaklı: “Hayatınızda tutkulu olduğunuz bir projeniz olsun, bunun için yoğun bir çaba içerisinde olun. Popüler kültürün insanı etkisiz hâle getiren olgularına karşı en güzel mücadeleyi ancak bu şekilde verebilirsiniz. Bir amacı olan genç hem kendisine hem de insanlığa faydalı olur. Bu vesileyle gençlerimizin başarılı bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BASIN  MERKEZİ