TÜBİTAK BAŞKANI HASAN MANDAL
YENİ KURULAN BİRİMLERİ İNCELEDİ

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi" ve "Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı ile Kariyer Planlaması ve Başarı" söyleşilerine konuşmacı olarak katılmak üzere Atatürk Üniversitesine gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı, Yeni YÖK Vizyonu kapsamında Atatürk Üniversitesinin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini kapsamında birçok yeni birimin oluşturulduğunu ifade eden Rektör Çomaklı, gerçekleştirilen yeni yapılanmanın,bilimsel araştırmaların etkinliğini ve kaynakların verimli kullanımını artırmada önemli ölçüde etkili olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesinin yeni faaliyete geçen birimlerini tanıtan Rektör Çomaklı’ya teşekkür eden Hasan Mandal, birim yöneticilerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öncelikle Rektörlük binasında bulunan, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Metodoloji Ofisi ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü gibi birimleri ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Mandal, yöneticiler ile fikir alışverişinde bulundu.

Daha sonra Üniversitenin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında faaliyete geçirilen Kurumsal İletişim Direktörlüğü (KİD) ve alt birimlerini gezen Mandal, Atatürk Üniversitenin gerçekleştirdiği bu dönüşüm hamlesinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini de (DAYTAM) gezen Başkan Mandal, ardından Rektör Çomaklı başkanlığında gerçekleştirilen ve Rektör Yardımcıları, Araştırma Merkez Müdürleri ile birim yöneticilerinin katıldığı genel bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin, BAP Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yapısal dönüşümün, YÖK Başkanlığının yürüttüğü politikalara uyumlu olarak gerçekleştirildiğini ve Yeni YÖK’ün politikalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Keskin, konuşmasının önemli bir bölümünde, Rektör Çomaklı tarafından bizzat yürütülen ve devlet üniversitelerine örnek teşkil edebilecek “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ