YENİ AKİT GAZETESİNDEN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette yazılı ve görsel basının önemine dikkat çeken Rektör Çomaklı medyanın, halkı haberdar etme görevinin yanı sıra, halkı bilgilendirme anlamında da önemli bir işlevinin olduğunu dile getirdi. Toplumların gelişmesinde basının öneminin yadsınamaz olduğuna vurgu yapan Çomaklı: “Bugün, basının görevi sadece ‘haber-alma-verme’ görevinin çok üstündedir. Teknolojinin de yaygınlaştığı günümüzde basın aynı zamanda bilgilenme aracıdır. İnsanların sosyal medya aracılığıyla ulaştığı bilgilerin teyidi ancak kaynakları sağlam, habercilik ilkelerine göre hareket eden ve bu esnada etik değerleri de gözeten kurumlar sayesinde ancak mümkündür. Sadece ülkemiz için değil tüm Müslüman coğrafyasındaki olumsuzlukları kendilerine dert edinmiş ve bunları dile getirmekten çekinmeyen Yeni Akit gazetesini de çalışmalarından dolayı kutluyor, ziyaretlerinden dolayı da İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’na teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Karahasanoğlu İletişim Fakültelerinin, Türkiye’de ki basın organlarını besleyecek kurumlar olduğunu, Atatürk Üniversitesinin de bu misyona uygun olarak teknik ve akademik açıdan donanımlı bir fakülteye sahip olduğunu dile getirdi. Öte yandan Atatürk Üniversitesinin Filistin başta olmak üzere, zulüm altında olan ülkelere verdiği desteğin takdire şayan olduğunu ifade eden Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, misafirperverliğinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

BASIN  MERKEZİ