TRT HABER EĞİTİM EDİTÖRÜ PROGRAMINDA
ÜNİVERSİTEMİZİ DEĞERLENDİRDİK

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, TRT Haber’de yayınlanan Eğitim Editörü Programına katıldı.

Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin dikkat etmeleri gereken hususların ele alındığı, Sezen Yüce’nin moderatörlüğünde ve eğitimci-yazar Süleyman Beledioğlu’nun uzmanlığında düzenlenen “Eğitim Editörü” programına katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan merak edilen soruları yanıtladı.

Atatürk Üniversitesinin geleceğin bilim insanlarına; sosyal, akademik ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilecekleri ve aynı zamanda eğlenebilecekleri dolu dolu bir kampüs yaşamı sunduğunu belirten Rektör Çomaklı öğrencileri; kadim bir tarihe sahip, serhat ve kültür şehri Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Erzurum’a gelecek öğrencilerin ulaşım ve barınma noktalarında hiçbir sorun yaşamayacaklarını aktaran Rektör Çomaklı, kent merkezine gelen yolcuların üniversiteye ulaşmalarının on dakika sürdüğünü aktardı.

Atatürk Üniversitesini tercih edecek adayların; barınma, beslenme ve güvenlik açısından hiçbir problemle karşılaşmayacaklarına dikkat çeken Çomaklı; öğrencilerin yıl boyunca düzenlenen sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılarak dolu dolu bir eğitim hayatı geçirecekleri bilgisini paylaştı.

Erzurum’un çok huzurlu bir şehir olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin oluşumunu tamamlamış, bilimsel ve akademik çalışmalarına hız vermiş, fiziki ve teknoloji imkânları ile de ön planda olan bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı.

“Atatürk Üniversitesinin Geleceğini Birlikte İnşa Edelim”

Eğitim Editörü programında, Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde başlatılan ve üniversitenin çehresini değiştiren “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” hakkında da bilgi veren Rektör Çomaklı, bu kapsamda ele alınan konuların birçoğunun henüz daha dönüşüm projesi devam ederken hayata geçirildiğini, elde edilen çıktılar doğrultusunda yeni birimlerin açıldığını, pasif olanların ise aktif hale getirildiğini söyledi.

Son olarak üniversite adaylarına seslenen Prof. Dr. Çomaklı, öğrencilerin seçimlerini yaparken, sadece bilgi ve diploma ile değil; onları ‘İyi bir insan’ profiline hazırlayan, modern üniversite ruhunu yaşama imkânı sunan ve sağlam kökleri üzerinde geleceği kucaklayan Atatürk Üniversitesine beklediklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ