Atatürk Üniversitesinin 8 yılını anlatan bir kitap yayınlandı. “2008’den 2016’ya Atatürk Üniversitesi” başlıklı kitapta bilimden eğitime, projelerden yayın verilerine, öğrenci ve personel sayılarından uluslararası ilişkiler ve anlaşmalara, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif verilerden sosyal tesis ve kampüs bilgilerine, alt yapı ve yatırım işlerinden yeni yapılanmalara kadar hemen her konuda ayrıntılı bilgi ve veri aktarılıyor.
Dört Bölümden Oluşuyor
Yard. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir öncülüğündeki bir ekiple hazırlanan kitap, 2008 ile 2016 yılları arasındaki süreci dört bölümle incelerken, ilk bölümde akademik birimlere, personel ve öğrenci sayılarına, öğrenci sağlık-spor-kültür verilerine, bilimsel yayın verilerine, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği verilerine, bilimsel proje verilerine, uluslararası ilişkiler ve anlaşmalara, kütüphane ve yayınlara, bilgi işlem yatırım verilerine, kampüs alt yapı çalışma verilerine, sosyal tesis verilerine, yeni bina, alt yapı ve büyük onarım bilgilerine yer veriyor. İkinci bölümünde 2008-2016 yılları arasındaki yatırım harcamalarının ayrıntılı olarak ele alındığı kitabın üçüncü bölümünde ise akademik birimlerin bilgileri ele alınıyor. Son bölümde ise özellikle ön plana çıkan bazı birimlerin ayrıntılı tanıtımına yer veriliyor.
8 Yılda Önemli Mesafeler Katedildi
“2008’den 2016 Atatürk Üniversitesi” başlıklı kitapla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, kitapla rektörlük görevi boyunca üniversitede yapılan çalışmaların özet bir sunum şeklinde anlatıldığını dile getirdi.
“Üniversitemiz son 8 yılda ciddi-önemli mesafeler katetmiştir” diyen Prof.Dr. Koçak, Atatürk Üniversitesinin ülkenin ve bölgenin yükseköğretimdeki en parlak değerlerinden biri olmayı sürdürdüğünü açıklayarak şunları söyledi:
Üniversitenin 8 Yıllık Belleği Oluştu
“Bismillah’la başladığım görevimi Elhamdülillah’la sonlandırmaya hazırlandığım bugünlerde, böylesi bir çalışmanın yapılmasını, üniversitemizin 8 yıllık belleğini oluşturması açısından da önemli ve değerli buluyorum. Üniversitemiz ulusal ve uluslararası alanda çok iyi bir yere gelmiştir. Bu elbette sadece bizim dönemdeki çalışmalarla değil, 59 yıllık bir birikimin değerlendirilmesiyle mümkün olmuştur. Bu noktada geçmiş dönemleri takdirle ve saygıyla yadediyor, tüm eski rektörlerimize, hocalarımıza ve idari personelimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.
Devlet Ricaline Teşekkür
Bu arada dönemimiz boyunca Üniversitemizin gelişip büyümesinde büyük katkı ve hizmetleri olan devlet ricalini de minnet ve hürmetle yadetmek gerekir. Başta Cumhurbaşkanlarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Abdullah Gül olmak üzere, sayın Başbakanlarıma, sayın Bakanlarıma, sayın YÖK Başkanlarıma ve kurul üyelerine, diğer devlet ricaline ve adını buradan anamadığım herkese de kalb-i şükran ve saygılarımı arz ediyorum.”
BASIN MERKEZİ