YAĞIZ TV’NİN CANLI YAYIN KONUĞU REKTÖR ÇOMAKLI OLDU

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, internet üzerinden yayın yapan Yağız TV’nin canlı yayın konuğu oldu.

Soruyorum programında Sinan Özçaylak’ın konuğu olan Rektör Çomaklı, göreve geldikleri günden itibaren Atatürk Üniversitesinde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Bu süreç içerisinde önemli projelerin altına imza attıklarına dikkat çeken Çomaklı, bunun geri dönüşlerini de kontenjanlarda yakalanan doluluk oranlarıyla elde ettiklerini ifade etti. Göreve başladıkları ilk günkü heyecanla ve yüksek bir motivasyonla çalışmalara devam ettiklerini belirten Rektör Çomaklı, bilimsel çalışmaların yanında fiziksel ve sosyal çalışmalara da hız verdiklerini dile getirdi.

Soruyorum programında, Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde başlatılan ve üniversitenin çehresini değiştiren “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” hakkında da bilgi veren Rektör Çomaklı, bu kapsamda ele alınan konuların birçoğunun henüz daha dönüşüm projesi devam ederken hayata geçirildiğini, elde edilen çıktılar doğrultusunda yeni birimlerin açıldığını, pasif olanların ise aktif hale getirildiğini söyledi.

“Ürettiğimiz Akademik Bilgiyi Değere Dönüştürüyoruz”

Yeni Nesil Tasarım Projesinin, üniversite başta olmak üzere şehirde ve bulunduğu bölgede de olumlu bir hava oluşturduğuna vurgu yapan Rektör Çomaklı, bu kapsamda önemli tasarılar üzerinde çalıştıklarını belirtti. Atatürk Üniversitesinin mottosunun “Hayatın Hizmetinde Hep İleriye” olduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Ürettiğimiz akademik bilgiyi, beceriyi ve personelimizin donanımını bölgeyle, şehirle, ihtiyacı olan sanayi kuruluşlarıyla ve halka paylaşabilmek. Amacımız, üniversitede üretilen bilimi değere dönüştürebilmek. Bunun için akademisyenlerimiz ile yürüttüğümüz ve Türkiye yükseköğretiminde önemli bir adım olan 100 akademisyeni 100 sanayici ile buluşturan “Yüz Yüze” projemizin önemli dönüşlerini alıyoruz” dedi.

Doğu Anadolu Gözlemevinin neredeyse son aşamaya geldiği bilgisini de paylaşan Rektör Çomaklı, ayna montaj işleminin yaz aylarında gerçekleştirilerek ilk görüntüyü almayı hedeflediklerini aktardı. Rektör Çomaklı ayrıca sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdiklerini ve bu kapsamda 500’ye yakın projenin onaydan geçerek uygulamaya konulduğunun altını çizdi.

Öğrencilere de seslenen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gençlerin sadece akademik olarak değil, sosyal olarak da yaşama hazır, içi dolu bir özgüvenle yetişmelerini arzu ettiklerini söyleyerek tüm öğrencilere başarılar diledi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ