Acil Tıp

Tarihçe

Kliniğimiz 1999 tarihinde kurulmuş olup, İlk ve Acil Yardım (Acil Tıp) Anabilim Dalı adı altında akademik ve bilimsel platformda hizmet vermektedir. Acil Tıp Anabilim Dalımız ilk olarak Göğüs hastalıkları kliniğinden Prof. Dr. Metin GÖRGÜNER, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinden Prof. Dr. Necip BECİT ve Göğüs Cerrahisi Kliniğinden Prof. Nurettin KARAOĞLAN tarafından kurulmuştur. Yıllar içerisinde hastanemizden yetişen ilk acil tıp uzmanları yetişmiş ve acil tıp kliniğimize hizmet etmişlerdir. Hastanemiz Bölgemizde akademik acil tıp hizmeti veren anabilim dalımız kuruluşundan bu yana 27 acil tıp uzmanı yetiştirmiştir. Bu 27 acil tıp uzmanı Türkiye’ nin dört bir yanında öğretim üyesi ve uzman olarak görev yapmaktadır. Halen bir adet profesör bir adet doçent ve yardımcı doçent olmak üzere topla 3 öğretim üyesi ile hizmet vermektedir. Acil Tıp anabilim Dalı başkanlığımızı Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR yürütmekte olup Türkiye’de Acil Tıp alanında önde gelen bir öğretim üyesidir. Acil Tıp Anabilim Dalımızda 21 araştırma görevlisi ile birlikte 15 hemşire, 11 paramedik ve Acil Tıp Teknisyeni, 11 hasta taşıma personeli, 13 nöbetçi memur, 6 temizlik personeli, 2 tahakkuk memuru, 1 sekreter ve 1 hizmetli görevlidir. Acil bölümümüz iki adet 12 sedyeli hasta bakı odası , 3 adet tek kişilik oda, bir adet iki kişilik oda, 2 adet yeniden canlandırma odası, tomografi ve direkt grafi odası ve 11 yataklı acil yoğun bakım ünitesi ile hizmet vermektedir.

DİĞER SAYFALAR