ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 15 TEMMUZ’U KUTLADI

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünü dolayısıyla Atatürk Üniversitesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Türkiye'nin ilk ve tek buz müzesi olma özelliğini taşıyan, 24 aylık süreçte toplam 2,5 milyon TL bedelle hayata geçirilen Ata Buz Müzesinin açıldığı 15 Temmuz gününde ayrıca darbe girişiminde gösterilen direnişi, birlikteliği ve iradeyi belleklerde diri tutmak, şehitleri yâd etmek ve verilen mücadeleye dikkat çekmek amacıyla hazırlanan "Maan-Ice” sergisi de ziyaretçileriyle buluştu.

Sergide 15 Temmuz Temalı 19 Eser Yer Alıyor

Ülkenin bölünmez bütünlüğüne tehdit oluşturan her türlü terör eylemi ve oluşumlarına karşı birlikte mücadele etme refleksine sahip bir millet olabilmenin yanı sıra, bu tip hain girişimlerin önüne sosyo-kültürel ve sanatsal bir duruşla da duvar örülebileceğini anlatmak için düzenlenen sergi, destansı mücadelenin ve bir arada olmanın farklı bir biçimini de gözler önüne sermek amacıyla ziyarete açıldı. Ata Buz Müzesi hafta içi her gün mesai saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak. Dinlenme ve çay molası verilebilecek alanların bulunduğu müzede misafirler, eski Türkçe’de “bir arada, birlikte” anlamına gelen “Maân” isimli sergiyi de gezebilecek.

Gün Boyu Sportif Etkinlikler Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü tarafından, kampüste yer alan Türkiye’nin en büyük tırmanma duvarında 15 Temmuz anısına gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Raftingten kanoya, tırmanma etkinliğinden ip üzerinde yürüyüşe kadar birçok faaliyetin yapıldığı etkinlikler, şehrin tamamını kapsayan bisiklet turuyla sona erdi.

Rektör Çomaklı Demokrasi Nöbetine Katıldı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, demokrasi nöbeti etkinliğine katıldı. Milli birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendiği 15 Temmuz'un yıl dönümünde düzenlenen törende Türk Bayrağı ile yerini alan Rektör Çomaklı, vatanın bölünmez bütünlüğünün bu özel günlerde daha da güçlendiğini ifade etti.

15 Temmuz ve benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için herkese büyük sorumlulukların düştüğünü vurgulayan Çomaklı: “15 Temmuz bir demokrasi ve özgürlük savaşıdır, bir beraberlik ve dostu düşmanı tanıma sınavıdır, bir ölüm kalım gecesidir. Sadece bir kalkışma değil bir devleti, bir milleti ortadan kaldırma teşebbüsüdür. Üzerinden geçen 4 koca yıl bize ne şehitlerimizi unutturdu, ne de kenetlenen milli ruhumuzu değiştirdi. Aksine bölünmez birlik ve bütünlüğümüz, bizi biz yapan kutsal değerlerimiz, ortak tarih ve inanç bilincimiz daha da pekişti” dedi.

“Unutmadık, Unutmayacağız…”

“Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik ahdimizi korumaktır” diyen Çomaklı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Suyun uyuduğunu ama düşmanın asla uyumadığını unutmadan 780 bin kilometrekarelik vatan toprağı üzerindeki herkesi kucaklayarak, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak geleceğin büyük Türkiye’sini inşa için gecemizi gündüzümüze katmak durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize bir kez daha rahmet, gazilerimizi ise sıhhat ve afiyet diliyorum.”

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 16.07.2020