ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ERZURUM TANITIM GÜNLERİNDE YERİNİ ALDI

Atatürk Üniversitesi, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) tarafından 24-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Palandöken’den Kartepe’ye Erzurum Tanıtım Günlerinde yerini aldı.

Tanıtım günlerinde stant açan Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) ile Halı Kilim ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi stantlarıyla Palandöken’den Kartepe’ye Erzurum Tanıtım Günlerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Erzurum Tanıtım Günü etkinlikleri bu yıl geniş kapsamlı yapılırken, 5 gün boyunca devam eden etkinlikte Erzurumlu ünlü sanatçıların yanı sıra yöresel ozanlar konseri, fasıl ekibi, tiyatro ekibi gösterisi, paneller, söyleşiler, yöresel yemek ve gıda ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

Tanıtım günlerinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri Atatürk Üniversitesi stantlarında yetkililer, üniversite ve birimler hakkında bilgi verirken Halı Kilim ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretilen halı ve kilimler de sergilendi. Türk halı ve kilim sanatını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarabilmek için faaliyet yürüten araştırma merkezi, üretilen birbirinden renkli halı ve kilimlerle hem sanatsal hem de bilimsel olarak tanıtım günlerinde misafirlerini ağırladı.

Sınavsız ikinci üniversite kapsamında açıköğretim fakültelerini tanıtan ATA AÖF yetkilileri ise 30 ön lisans ve 13 lisans ve 4 lisans tamamlama programı bulunan ATA AÖF’te sınavsız ikinci üniversiteyi Atatürk Üniversitesi farkıyla okumaya davet etti.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 31.05.2022