ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN ENGELLİ ÇOCUKLARA HİPOTERAPİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Atatürk Üniversitesi Manej Alanı ve Atçılık Koordinatörlüğü, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü kapsamında “Engelli Çocuklara Yönelik Hipoterapi Etkinliği” düzenledi. Etkinlikte eğitmenlerin eşlik ettikleri özel çocuklara binicilik eğitimi verildi.

Manej Alanında atlara binen ve alanda birtakım etkinliklerde doyasıyla eğlenen çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, çocuklara velileri de eşlik etti.

Uluslararası Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli çocuklara hipoterapi eğitimi verdiklerini belirten Manej Alanı ve Atçılık Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Öztürk, koordinatörlük olarak özellikle psikolojik ve iletişim eksikliği, kas eksiliği gibi özel gereksinim gereken çocuklara önemli eğitimler verdiklerini söyleyerek, eğitimli atlarla birlikte çocukların hayata daha sıkı tutunmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını ve bu tarz eğitimleri desteklediklerini ifade etti.

Şimdiye kadar 20’nin üzerinde ücretsiz eğitim verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Öztürk: “Bunun dışında toplu yapılan projeler kapsamında ihtiyacı olan çocuklarımızı etkinliklere davet ediyoruz. Temel amacı; öncelikleri olan çocukların at biniciliğinden zevk alması olan bu faaliyetler, aynı zamanda çocuklarımızın bilimsel anlamda izlenilmesi açısından da önem taşıyor. Merkezimizde hipoterapi eğitimleri vererek çocuklarımızın geleceğe daha sıkı tutulması için Atatürk Üniversitesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Manej alanımızda alanında uzman antrenörlerimiz ve atlarımızla özel çocuklarımızın hem eğlenip hem de tedavi olmalarına yardım etmeye çalışıyoruz. Bu noktada gerçekleştirdiğimiz proje ve etkinliklerde bizlere desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya teşekkür ediyorum.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 04.12.2023