Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında hazırlanan "Kırsalda Gezici Hayvan Sağlığı Poliklinik ve Eğitim Hizmetlerinin Sağlanması" projesine imza attılar.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin hazırlamış olduğu "Kırsalda Gezici Hayvan Sağlığı Poliklinik ve Eğitim Hizmetlerinin Sağlanması" isimli projenin Ankara’da düzenlenen imza törenine, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem katıldı. Atılan imzaların ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Çomaklı, yeni nesil üniversite kapsamında gerçekleştirilecek bu projenin bölge hayvancılığına ve toplumsal ilerlemeye büyük katkılar sağlayacağını bildirdi.
Rektör Çomaklı: “Veteriner Fakültemiz, Bölgemize Katma Değer Sağlıyor”
TANAP Boru Hattı boyunca yapılan saha ziyaretleri sonrasında bir ihtiyaç analizi raporu ortaya çıktığını dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan analizler sonucu Veteriner Fakültesinin geliştirdiği "Kırsalda Gezici Hayvan Sağlığı Poliklinik ve Eğitim Hizmetlerinin Sağlanması" projesinin oldukça kıymetli olduğunu belirtti. Veteriner Fakültesinin bölgesine katma değer sağladığını ifade eden Çomaklı: “TANAP ile ortaklaşa yapılan bu projenin veteriner sağlık sistemini etkinleştirmeyi, merkeze başvuramayan hasta hayvanlara çağdaş poliklinik ve klinik sağlık hizmeti sunmayı, uygulama ve araştırma yapma olanağı sağlamak amacıyla Veteriner Fakültesi ve üniversite bünyesindeki uygulama ve araştırma merkezleri başta olmak üzere, diğer kurumlarla iş birliği yapmayı amaçlayan bu projenin toplumun hayvan sağlığı, hayvan sağlığı ile ilişkili insan sağlığı konusunda bilgilendirilmesini ve eğitilmesini hedefliyoruz. Bu vesileyle TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem’e ve bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Başkan Erden: “Atatürk Üniversitesi İki Devlet Tek Millet Anlayışına Katkı Sunuyor”
Ziraat ve hayvancılık alanında Türkiye Cumhuriyeti’nin en kapsamlı bilgi ve birikimine sahip olan üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile böyle bir anlaşma yapmanın ülkemize önemli bir hizmet sunacağının altını çizen TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem, TANAP politikasının, Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa’daki alıcılara etkin bir biçimde taşıyabilmek için en iyi uygulamalar ve endüstri standartlarıyla tasarlanmış bir doğal gaz boru hattı sistemi sağlamak olduğunu söyledi. Azerbaycan ile Erzurum’un kadim bir dostluğunun olduğunu hatırlatan Erdem, Atatürk Üniversitesinin de Azerbaycan’dan gelen öğrencilere ev sahipliği yaptığını bunun da “İki Devlet Tek Millet” anlayışına büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.
TANAP Nedir?
TANAP projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.
BASIN MERKEZİ