Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Doktora Mezuniyeti Yayın Şartı

DOKTORA MEZUNİYETİ İÇİN YAYIN ŞARTI

Üniversitemiz Enstitüleri bünyesinde yürütülmekte olan doktora ve sanatta yeterlilik programlarına kayıtlı öğrencilerin doktora ve sanatta yeterlilik tez savunmalarından önce tez konusundan veya çalışma alanı ile ilgili bir konuda Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İçin Gerekli Koşullar Ve Uygulama Esasları’nda (Revizyon Tarihi:11.05.2023) esas alınan puanlandırma yöntemi ve “02.01 “Uluslararası Hakemli Dergide Makale veya 02.02 Ulusal Dergide Makale” alt başlıkları altında tanımlanan puanlandırma esas alınarak;

Eğitim Bilimleri programlardaki öğrenciler için SCIE, SSCI, AHCI (Q1, Q2, Q3, Q4); SCOPUS (Q1, Q2, Q3,Q4), ESCI veya TR Dizin endekslerinde yer alan hakemli dergide yayımlanan tam araştırma makalesi veya derleme türü yayınlardan en az 7 puana sahip olmak şeklinde uygulanacaktır. Puanlama için ekteki Öğretim Üyeliğine Atama Kriterlerini inceleyiniz.

Uygulama, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren tez savunmasında bulunacak öğrenciler için başlatılacaktır. Bu tarihten önce tez savunmasına girecek olan doktora öğrencilerden talep edenler de bu düzenlemeden yararlanabilirler.

Not:  Makalenin yayına kabul edilmiş olması ya da doi numarası almış olması yeterli değildir, yayımlanmış olması gerekmektedir.
Makalenin tez konusu ile ilgili ya da çalışma alanı (doktora eğitimi görülen alan) ile ilgili olması gerekmektedir.
Doktora eğitimine başlamadan önce yapılan yayınlar savunma şartını sağlamak için geçerli değildir.