ERZURUM GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKİNLİĞİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Atatürk Üniversitesinin paydaş olarak yer aldığı Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Doğu Anadolu Gözlemevinin (DAG) bulunduğu Konaklı’da başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla açılışı gerçekleşen etkinlikte, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra; şehrin idari, askeri, bürokrasi erkânı ile çok sayıda katılımcı yer aldı.

Açılışın öncesinde Konaklı Kayak Merkezinde kurulan stantları gezen Rektör Çomaklı, öğrenciler tarafından geliştirilen bilimsel buluşları hem deneyimledi hem de yapılış süreçlerine dair bilgi aldı. Etkinlik kapsamında ayrıca, Atatürk Üniversitesi tarafından kurulan Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA-AÖF), ATA Store, Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM), Biyoçeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Yayınevi stantları ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Akşam saatlerinde Konaklı Kayak Merkezinden ayrılarak 3 bin 170 metre yükseklikte kurulan DAG’a çıkan protokol heyeti, havanın kararmasıyla birlikte oluşan uygun ortamda gökyüzünü ve DAG yerleşkesini inceleyerek ATASAM Müdürü Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak’tan bilgi aldı.

“DAG, Gökyüzü Bilimine Işık Tutacak”

DAG’ın ülke kalkınmasına birçok alanda fayda sunacağını belirten Rektör Çomaklı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Dünya’nın uzaya açılan kapıları arasında yer alan gözlemevimizin şehrimizde kurulması ve bilimsel çalışmaların yapılmasına olanak tanıması gelecek adına bizlere umut veriyor. Türkiye’nin uzay bilimleri ve teknolojileri konusunda ihtiyacı olan insan gücünün yetiştirilmesi ve bilim tarihinde yer alan önemli bilim ve düşünce adamlarıyla bütünleşmesini sağlayacak olan DAG projesi, ülkemizdeki uluslararası bilimsel yayın sayısının artmasına ve daha saygın bir yere gelmesine yardımcı olacak. Bu vesileyle, şehrimizde ilk defa gerçekleştirilen Gökyüzü Gözlem Etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyor, bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Etkinlik, 23 Temmuz Cumartesi saat 10.00'dan itibaren halka açık olarak devam edecek.

KURUMSAL  İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 22.07.2022