ERZURUM KIŞ BİLİM FESTİVALİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Atatürk Üniversitesi ve birçok kurumun paydaşlığında düzenlenen Kış Bilim Festivalinin açılışı yapıldı.

Bilim Erzurum Merkezinin resmi açılışı, Kış Bilim Festivaliyle gerçekleşti. Açılış törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam, Tarnet Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz ile şehrin mülki, idari ve bürokrasi erkânının yanı sıra çok sayıda öğrenci ve bilim meraklısı katıldı.

Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlayacak olan ve içinde bulundurduğu birçok eğitim alanı ile 7-14 yaş arasında ki çocukların deneyler yapmasına, yazılım öğrenmelerine, kodlama yeteneklerinin gelişmesine olanak sağlayan Bilim Erzurum’da gerçekleştirilen Kış Bilim Festivalinde; atölyeler, bilimsel gösterileriler, sanal gerçeklik tüneli, teleskop gözlemleri, ikonik sergiler ve çeşitli yarışmalar yer alıyor. Doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık gibi alanlarda gerçekleşen atölyelerde katılımcılar bilimsel bir sürece aktif olarak dâhil olmanın keyfini yaşıyor. Ayrıca uçak modeli yapımı, matematik atölyesi, Teknofest alanı, uzay mekiği yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik atölyeleri gibi uygulamalar da çocukların ve ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Açılışın ardından stantları gezen heyet çocuklarla sohbet ederek hem geliştirdikleri cihazlar hakkında bilgi aldı hem de yapmış oldukları deneyleri yerinde gözlemleme imkânı buldu.

Rektör Çomaklı: “Çocuklarımızın Gözündeki Işık Geleceğimiz Adına Bizleri Daha da Umutlandırdı”

Tüm anne-babaları çocuklarıyla birlikte festivale davet eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesinin Erzurum’daki tezahürü olan Bilim Erzurum Merkezinin oldukça önemli olan bir uygulama alanı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “ Bugün burada çok büyük bir coşku ve çok büyük bir enerji oluştu. Çocuklarımızın gözündeki ışık geleceğimiz adına bizleri daha da umutlandırdı. Bilimsel etkinlikleri çocuklarımıza sevdirmeyi görev bilmeli, buna göre çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Bizler de Atatürk Üniversitesi olarak hem Kış Bilim Festivaline paydaş olmaktan hem de gerçekleşecek tüm benzeri etkinliklere destek olmaktan mutluluk duyacağız. Bu ve benzeri festivallerin de alışkanlık Yenilikçi, araştırmacı ve özgüven sahibi bireylerin yetişmesine destek olmak ve bilimi toplumun her kesimine sevdirmek için bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Bu vesileyle, festivalin gelecek yıllarda giderek büyüyen ve kapsamı genişleyen bir etkinliğe dönüşeceğine yürekten inanıyor, emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum.”

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 25.02.2022