ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Atatürk  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'un düşman işgalinden  kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Rektör  Çomaklı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

12 Mart; zemherinin bahara döndüğü bu günlerde, düşmanın amansız kuşatması altında “Ya Özgürlük Ya Ölüm” düsturu ile koca bir ülkenin tek vücut olduğu günlerden biridir.

Savaş mağduru bir imparatorluğun her yanını saran derin muhasaranın, açık bir yok ediliş planının ve gözü dönmüş bir paylaşımın içinde boynunu bükmüş bir şehirdi Erzurum.

Bir mücadelenin, kaybedilmiş olduğuna inanılan bir savaşın son noktasında, silkinip toparlanmaya, dirilip var olmaya giden yolun kilit noktasında, Doğu’nun sınır taşının düşmanından, esaretinden kurtulmasının yıl dönümüdür.

Tarihe adını gururla yazdıran büyük Komutan Kazım Karabekirler, elinde satırı, yüreğinde vatan aşkıyla şahlanan Nene Hatunlar, Mehmetler, Ayşeler ve nice kadınlar, adamlar ve dahi çocuklarıyla ve topyekûn bir milletin verdiği savaşın Erzurum’da şahlanmasının, esaret bağlarından kurtulan Erzurum’un özgürlüğüne kavuşmasının 102. seneyi devriyesini gururla kutluyoruz. Vatanlarını canlarından aziz bilen şehitlerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
      REKTÖR