FAKÜLTE ZİYARETLERİ GELENEKSEL HALE GELDİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; fakülte, birim ve ofis ziyaretlerine devam ediyor.

Göreve geldiği günden itibaren başladığı ve ara vermeden devam ettiği birim ziyaretlerini bu dönem de sürdüren Rektör Çomaklı, akademik personel ile bir araya gelerek görüş ve önerileri dinliyor.

Keyifli sohbet gerçekleştirmenin yanında aynı zamanda fikir alışverişlerinde de bulunan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin ilerlemesinde ve dünya üniversiteleri ile rekabet edebilmesinde akademik çalışmaların oldukça kıymetli olduğunu söyledi. Yarım asrı geride bırakan ve ülke yükseköğretiminde ayrı bir yeri olan Atatürk Üniversitesinin çağa ayak uydurmasına yönelik önemli projeler geliştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu ziyaretler kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında atılan adımları ziyaret ettiği birim ve fakültelerde görevli akademik personel ile paylaşan Rektör Çomaklı; üçüncü yılını tamamlayan proje kapsamında 29 birimin kurulduğunu, birçok pasif birimin aktif hale getirildiğini ve eksikleri olan birimlerin ise yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Ortak Akıl Arayışları  Sürüyor

Bu 3 yıllık süreçte 19 katılımlı arama konferansını, kurum dışından 200, kurum içinden ise 1000 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda öncelikli 43 projenin belirlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, aralık ayında ise şehir için büyük önem arz eden Erzurum’un Geleceği Arama Konferansını düzenlediklerini aktardı.

Hafta sonu ziyaretlerine de değinen Çomaklı, toplumla bütünleşme noktasında birçok vakıf, dernek ve STK ile sanayi dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiğini, bu sayede şehrin ihtiyaçlarını yakından öğrenme fırsatı bulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı M. A. Yekta Saraç öncülüğünde başlatılan Yeni YÖK Vizyonuna uygun adımlar attıklarının da altını çizen Çomaklı, bu doğrultuda üniversitelerin ana görevleri arasında yer alan eğitim-öğretim ile araştırma-geliştirmeye bir de toplumla iş birliği misyonunu eklediklerini ifade etti.

Dijital dönüşümden kurumsal iletişime, veri yönetim ofisinden insan kaynakları ofisine kadar birçok atılımın gerçekleştiğine değinen Rektör Çomaklı, bu hamlelerin etkili olmasının topyekûn bir gayretle mümkün olacağını kaydetti.

“Gayretiniz Daim Olsun”

Birim ve fakülte ziyaretlerinde akademisyenler ile görüş alışverişinde bulunan Rektör Çomaklı, çeşitli hususlara dikkat çekmeyi de ihmal etmedi. Çomaklı: “İçinde bulunduğumuz bölge başta olmak üzere tüm toplumu bir adım daha ileriye götürmek ve geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir. Bir diğer görevimiz ise ülkenin geleceğine ışık olacak insanlar yetiştirmektir. Bu birliktelik içerisinde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz sizlerin eseri olacaktır. Bu sebeple tüm arkadaşlarımın öğretme isteği ve çalışma arzusunun daim olmasını diliyorum. Tüm personelimizin fikir ve görüşlerine önem veriyoruz. Geçmişin akademik birikimi ve kültürünü unutmadan, yeniliğe açık, her alanda gelişime öncülük edebilecek güçte ve inançta olan bir üniversite olarak çalışmalara devam edeceğiz. Akademisyenlerimiz tarafından yürütülen proje ve akademik çalışmaları oldukça önemsiyoruz. Onların gayret ve çabalarıyla inanıyorum ki Atatürk Üniversitesi, Türkiye’de ilk 5, dünyada ise ilk 500 üniversite arasında yerini alacaktır” dedi.

Ziyaret ettiği tüm birimlerin fiziki ve teknik alt yapısını da yakından inceleyen, yaşanan gelişmeler, projeler, teknikler ve uygulamalar hakkında yöneticilerden bilgi alan Rektör Çomaklı, acil olan sorunlara ivedilikle çözüm üreteceklerini belirterek bütün birimlere gerekli tüm desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ