Basında Atatürk Üniversitesi

DAILY SABAH

TURKEY'S LARGEST OBSERVATORY TO BEGIN GAZING AT HEAVENS IN 2021

Yeşilyaprak said factory tests were conducted in Italy where the mirror was built. It will then be delivered to Turkey. “We hope to receive the first light fromspace late 2021 through optical tests,” he said.

YENİ AKİT GAZETESİ

DAG KIŞI BEKLİYOR

Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle Erzu­rum'da yapımı süren Doğu Anadolu Gözleme­vi (DAG) inşaatının büyük bölümü tamamlan­dı. Türkiye'nin en büyük çaplı ve ilk kızılötesi teleskobuna sahip olacak gözlemevinin, gele­cek birkaç ay içinde zorlu kış şartlarına daya­nıklı olup olmadığı testedilecek....

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ

SAĞLIK HİZMETİ HAYVANLARIN AYAĞINA GİDİYOR

Eskiden insanlar için hastane bulamazken, şimdi hayvanlarımız için hastane ayağımıza geliyor.

ÖĞRENCİLER KUŞ EVLERİNE YEM BIRAKTI

Atatürk Üniversitesinde öğrenciler, yaklaşan kış öncesi, kuşların soğuk ve açlıktan ölmemesi için geçen yıl kampüsteki ağaçlara astıkları kuş evlerini bakım ve onarımdan geçirdi, içerilerine yem bıraktı.

14.11.2019

ŞENLİKLE KAN VERDİLER

Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi ve öğrencileri, Kızılay'a kan bağışı yapılmasını teşvik etmek amacıyla adeta şenlik havasında bir organizasyon düzenlendi.

13.11.2019

ATAUNİ RUS DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRENCİLERİNE TARİHİ GEZİ

Atatürk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Taşkesenligil ve Doç. Dr. Lidia Virpayeva nezaretinde Kars'ta bulunan Kanlı Tabya ve Katerina Köşküne bilimsel bir tarihi yolculuk gerçekleştirdi.

12.11.2019

TÜRKİYE GAZETESİ

TÜRKİYE, UZAYI ERZURUM'DAN İZLEYECEK

Toplam maliyeti 200 Milyon Lira olan, dört metre çaplı aynasıyla dikkat çeken Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olan Doğu Anadolu Gözlemevinde (DAG) bilimsel çalışmalar yapılacak. DAG tamamlandığı zaman konumu itibarıyla dünyanın üçüncü en yüksek gözlemevi olma unvanını elde edecek.

04.11.2019

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Gezi

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Öğretmenliği ve Coğrafya Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu’nun önderliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Erzurum Kongre binasında kutladılar.