Basında Atatürk Üniversitesi
04.02.2020

TÜRKİYE GAZETESİ

MODERN TEKNİKLERLE SEBZE ÜRETİLECEK

Erzurum'da tahsis edilen arazide sebze üretimi için Atatürk Üniversitesinin teknik desteği ve teknolojik donanımlarından yararlanılacak.

04.02.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

BAŞKAN SEKMEN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE

Yeni Nesil Üniversite vizyonu çerçevesinde yol haritasını belirleyen ve bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçiren Atatürk Üniversitesinde dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Bu dönüşüm kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve detaylı bilgi almak üzere Atatürk Üniversitesini ziyaret eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e Rektör Çomaklı eşlik etti.

31.01.2020

YENİGÜN GAZETESİ

ERZURUM'DA BİYO-ATAK

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ulusal ve uluslararası düzeyde ürettiği teknoloji ve bilimsel araştırmaların yanında verdiği eğitim-öğretimle ön plana çıkan Bitki Koruma Bölümünde çeşitli incelemelerde bulundu.

30.01.2020

PUSULA GAZETESİ

YARDIMA KOŞTULAR

Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde hissedilen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, depremden etkilenen vatandaşlar için seferber olan Atatürk Üniversitesi, gerçekleştirdiği çeşitli faaliyetlerle depremzedelerin yanında olduğunu gösterdi.

29.01.2020

ERZURUM GAZETESİ

DEPREM GERÇEĞİNE BİLİMSEL YAKLAŞIM

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Özer: "Biz bir deprem ülkesiyiz. Dolayısıyla deprem-zemin-yapı ilişkisi gözetilerek, yer bilimciler, inşaat mühendisleri, jeoloji mühendisleri, jeofizik mühendisleri, hep birlikte tasarım yapılması lazım" dedi.

28.01.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

TÜRKİYE'NİN TEK BUZ MÜZESİ YAKINDA AÇILIYOR

Türkiye’nin tek buz müzesi olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık 3,5 Milyon TL'lik bir yatırım ile gerçekleştirilen Ata Buz Müzesinde son aşamaya gelindi.

27.01.2020

PUSULA GAZETESİ

TEHLİKE KAPIMIZDA

Elazığ merkezli meydana gelen 6.8 büyüklüğünde depremin ardından 'depreme ne kadar hazırlıklıyız' soruları bir kez daha gündeme geldi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan deprem haritasına göre, riski artan iller arasında Erzurum'da var.

21.01.2020

YENİ GÜN GAZETESİ

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum şubesi başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibini misafir etti.