HALKBANK VE ZİRAAT BANKASI YÖNETİCİLERİNDEN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve beraberindeki heyet ile Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Burhaneddin Tanyeri ve şube temsilcileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Konuklarını Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Çomaklı, kurumlar arasında gerçekleştirilecek iş birliklerinin ülkemizin hedefleri ve çıkarları doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi. Atatürk Üniversitesinin günümüz şartlarına göre sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Rektör Çomaklı, yeni eğitim öğretim dönemine de bu anlayışla ve tüm hazırlıkları tamamlamış bir şekilde başlayacağını aktardı.

“En Büyük Amacımız Bu Ülkeye Değer Katmak”

Üniversitelerin birinci hedeflerinin eğitim ve araştırma ile birlikte topluma katkı sağlamak olduğunu belirten Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin toplumun her kesimiyle iletişim içerisinde olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Kurumlar ve STK’larla belli aralıklarla görüşüp şehrimiz ve ülkemiz için neler yapabiliriz konusunu ele alıyoruz. Amacımız üniversite-toplum ilişkisini güçlendirerek topluma fayda sağlamak. Çünkü biz bölge üniversitelerine hamilik yapıyoruz. Derdimiz bu ülkeye değer katmak. Bunun için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde üniversite yemekhanesi çatısında çıkan yangına ziyadesiyle üzüldüklerini, can kaybı ve yaralanma olmamasının ise en büyük teselli olduğunu belirten konuklar, Rektör Çomaklı’ya geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Halkbank ve Ziraat Bankasının Erzurum ve Atatürk Üniversitesinin daima yanında olduğunu belirten konuklar; eşsiz bir kültüre, kadim bir tarihe ve sıcakkanlı insanlara sahip olan Erzurum’a şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesinin yapım aşamasından eğitim hayatına başladığı ana kadar ki tüm süreçte Halkbank ve Ziraat Bankasının desteğini yakından hissettiklerini aktaran Rektör Çomaklı, iki kurumun yöneticileri nezdinde tüm Halkbank ve Ziraat Bankası ailesine verdikleri katkı dolayısıyla teşekkür plaketi verdi.

Ziyaretin ardından heyet, Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesini gezdi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 23.09.2022