KADEM’DEN REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği yöneticileri Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette KADEM İl Temsilcisi Fatime Alkan ve yönetim kurulu üyeleri Rektör Çomaklı ile bir araya geldi.

Ziyarette, Üniversite-STK iş birliklerinin üniversitelerdeki bilgi birikiminin topluma aktarılarak faydaya dönüşmesine katkıda bulunma amacı taşıdığını aktaran Rektör Çomaklı, üniversitelerin temel görevinin bir yandan eğitim-öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yapmak olduğuna vurgu yaptı.

Atatürk Üniversitesi bünyesinde Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinin yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, nüfusun yarısını oluşturan kadınların her alanda güçlendirilmesi, kalkınmanın ve toplumsal uzlaşmanın en önemli şartlarından birisi olduğunu söyledi.

KADEM olarak çok sayıda kadına aile içi iletişim, kişisel gelişim seminerleri, sağlık ve siyaset gibi konu başlıklarında eğitimler verdiklerini belirten Alkan, Atatürk Üniversitesi ile paydaş olarak uluslararası kongre, gençlik sempozyumu ve farklı etkinlikler yapmayı düşündüklerini aktardı.

Ziyaret, ortak yapılacak çalışmaların planlanması ve iyi niyet temennilerinin iletilmesiyle son buldu.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 19.10.2021