KARDAN HEYKELLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin destekleri ve Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin kariyer planlamalarına yön verilmesi amacıyla düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’20) için tasarlanan kar ve buzdan heykeller yoğun ilgi gördü.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde başlatılan Yeni Nesil Üniversite vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen projelerden Buz Üretim Merkezi ilk ürünlerini vatandaşların beğenisine sundu.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) akademisyen ve öğrencileri, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleştiren fuara farklı bir çalışmayla katıldı. Buz Üretim Merkezinde elde edilen buz kalıpları dışında kentin farklı noktalarından toplanılan kar kütleleriyle, 3 günlük çalışma sonucunda Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen milli otomobilin de aralarında bulunduğu dev heykeller üretildi.

GSF ekibi tarafından TOGG dışında yapılan; Erzurum'un simgelerinden Çifte Minareli Medrese ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının desteklediği ve Atatürk Üniversitesinin yürütücülüğünü üstlendiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 Vizyon projeleri arasında yer alan Doğu Anadolu Gözlemevinin (DAG) heykelleri de ilgi odağı oldu.

Erzurum’un 7 Kapısı Sembolize Edildi

Fuarın girişinde yer alan ve etkinliğe giriş yapmak isteyen ziyaretçileri ilk olarak karşılayan Selçuklu kapısıyla ilgili bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, Erzurum’un 7 kapısına atıfta bulunarak yapmış oldukları çalışmayı, çift başlı kartal motifiyle birleştirerek estetik yönü yüksek bir eser ortaya koyduklarını belirtti. Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple, yoğun gayretler sonucunda ortaya çıkan heykellerin ilgi görmesinden dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten Prof. Dr. Bulat, emeği geçenlere teşekkür etti.

Fuarı ziyaret eden misafirler, kar ve buzdan heykellere büyük ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 06.03.2020