Atatürk Üniversitesi

ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI AKREDİTE EDİLDİ

Deneyimli kadrosu ve teknolojik altyapısı ile katılımcı, çağdaş, teorik ve pratik bilgilerle donatılmış bir eğitim kurumu olan Atatürk Üniversitesinde verilen eğitim ve hizmetler, bağımsız kuruluşlar tarafından tescillenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetimler sonucunda TS EN ISO/IEC 17025:2017 standartlarına göre akredite edildi.

Teknik yeterliliğin güvenilir bir göstergesi olan akreditasyon sertifikası ile yapılan analiz sonuçlarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde geçerlilik kazanan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölünde yer almakta ve kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik, fonksiyonel gıda ve gıda katkı analiz laboratuvar birimlerinden oluşmaktadır.

İleri laboratuvar tekniklerinin uygulanabildiği alet ve ekipmanlar ile dizayn edilerek bilimsel araştırmalar ve Ar-Ge faaliyetlerine yönelik çalışmalara hizmet verebilecek kapasitede olan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarında, akredite analiz raporları uluslararası düzeyde kabul gören raporlar olduğu için gıda ihracatında da önemli kolaylık sağlayacak.

“Gıda Güvenliği, Günümüzün En Güncel Konulardan Biri”

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi doğrultusunda yaklaşık 2 yıl önce kurulan Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmesinin Erzurum başta olmak üzere hizmet ettiği geniş bir coğrafya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Doğu Anadolu Bölgesinde bu çapta bir laboratuvar bulunmadığı gibi ülkemizde de üniversite bünyesinde bu kapsamda kurulan laboratuvar sayısının oldukça sınırlı olduğunu vurguladı. Sağlıklı yaşam ve beslenme arasındaki ilişkinin daha iyi anlaşılması sonucunda tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya taleplerinin gün geçtikçe arttığını belirten Rektör Çomaklı, gıda güvenliğinin dünyada olduğu gibi ülkemizde de günümüzün en güncel konulardan biri olduğunu aktardı.

“Gıdaların Analizleri Sağlıklı Bir Şekilde Yapılıyor”

“Gıda güvenliğinin sağlanması sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi açısından da son derece önemlidir” diyen Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Gıdalarda taklit ve tağşiş gibi hilelerin yanı sıra, gıda kaynaklı fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikelerin belirlenmesi için donanımlı gıda analiz laboratuvarlarına büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaca yönelik büyük emeklerle kurduğumuz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı sayesinde gıdaların analizleri sağlıklı bir şekilde yapılarak her türlü sahteciliğin önüne geçilmesi sağlanıyor.”

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 06.07.2022



Paylaş Paylaş Paylaş
Atatürk
Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü
25240 Erzurum
Rektörlük: +90 442 231 1111
Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi: +90 850 255 0282
Araştırma Hastanesi: +90 442 344 6666
Klinik Diş Hekimliği: +90 442 236 0944

Üniversite Tercihleri

Takip Edin


Radyo Üniversite


Üniversite Yayınevi