Hemşirelik Fakültesi

PALANDÖKEN ULUSLARARASI HEMŞİRELİK EĞİTİMİ KONGRESİ

Değerli Meslektaşlarım,

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde 24-26 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Palandöken  Uluslararası Hemşirelik Eğitimi Kongresini hazırlıyor olmanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz.

İnsanın değerliliğini önceleyen ve insan gereksinimlerinin karşılanmasını hedefleyen hemşirelik mesleğinin üyeleri olarak bizler, alanımıza emek veren meslektaşlarımıza minnet duyarak geçmişimize; hastalarımıza bakım vererek bugünümüze, bilimi izleyerek ve paylaşarak geleceğimize sahip çıkıyoruz.

Kökleri ilk çağa kadar uzanan bir geçmişe sahip olan mesleğimiz, yeni meslektaşlarımızın aramıza katılmasıyla nicel ve nitel olarak her geçen gün daha da güçlenmektedir. Palandöken Uluslararası Hemşirelik Eğitimi Kongresi de bu gücün temsilidir.

Bilimsel ve sosyal paylaşımlarda bulunmak amacıyla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Atatürk Üniversitesinin öncü, dinamik ve yenilikçi vizyonu ile siz meslektaşlarımızı kucaklamak istiyoruz.  Birlikte olduğumuz zaman güçlüyüz, başarılıyız, mutluyuz.

Palandöken Uluslararası Hemşirelik Eğitimi Kongresi organizasyon komitesinde yer alacak uluslararası bilim insanlarıyla “Uluslararası” nitelik taşıyacaktır. 21. Yüzyıl hemşirelik eğitim gereksinimlerini, eğilimlerini ve uygulama örneklerini evrensel düzeyde tartışabilmek için kongre temamızı “Hemşirelik Eğitiminde Uluslararası Perspektifler” olarak belirledik.

Kongre süresince alanında deneyimli ulusal ve uluslararası bilim insanları çok sayıda güncel konuda sunum yapacaklardır. Kongre temasına uygun kurslarla başlayacak bilimsel program, ardışık üç günde de yoğun ve doyurucu bilimsel oturumlarla devam edecektir. Bildiriler üç gün süreyle sözel bildiri oturumlarında sunulacak ve en iyi bildiriler ödüllendirilecektir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılında kurtuluş mücadelesinin mihenk taşlarından olan kadim Erzurum şehri özgün tarihi, doğası ve iklimi ile sizleri kucaklayacak. Erzurum’da kurtuluş bayramını karşılamak kongremizin coşkusunu artıracak, başarısını taçlandıracaktır.

Palandöken Uluslararası Hemşirelik Eğitimi Kongresi Organizasyon Komitesi olarak kongrenin katılımcıların akademik beklentilerini karşılamanın yanı sıra, güncel gereksinimlerine de cevap verecek nitelikte olmasını hedefliyoruz. Tabi ki hep birlikte tartışmayı, sohbet etmeyi ve eğlenmeyi de istiyoruz.

Palandöken Uluslararası Hemşirelik Eğitimi Kongresine tüm meslektaşlarımı davet ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Mağfiret KAŞIKÇI

Kongre Başkanı