REKTÖR ÇOMAKLI, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOÇUK BAYRAMI KUTLAMALARINA KATILDI

Havuzbaşı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk törenine katılan Rektör Çomaklı daha sonra Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Millî İrade Salonu'nda, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa ev sahipliği yaptı.

Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde eğitim veren Sabancı İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı program yoğun ilgi gördü. TRT Çocuk Korosu'nun açılışını yaptığı kutlamalar şiir okumaları, müzik dinletileri ve halk oyunları ile salonda bulunanlara coşku dolu anlar yaşattı.

"Atatürk Üniversitesi olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güven içinde iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır." diyen Rektör Çomaklı: “Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevî değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Bu inanç ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclis'imizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklâl Mücâdelesi'nde özveriyle görev almış Anadolu'nun her bir evladına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuzu ve neşemizi artıran sevgili çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramını en samimi duygularımla bir kez daha kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

BASIN MERKEZİ