REKTÖR ÇOMAKLI, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINA KATILDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde Erzurum, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Havuzbaşında bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte tüm şehit ve gazilerimiz saygı, rahmet ve minnetle yâd edildi.

Valilik makamında Vali Okay Memiş’in şehrin mülki, idari, askeri ve yargı erkânı tarafında gelen tebrikleri kabul törenine katılan Rektör Çomaklı, hastaneler caddesinde devam edecek olan kutlama töreninde yer aldı.

Günün anlamına yönelik gerçekleştirilen konuşmaların ardından başlayan program, mehteran ve çeşitli yörelerden halk oyunları gösterileri ve geçiş töreniyle devam etti.

Günün sonunda Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna katılan Rektör Çomaklı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yaşının ülkemize hayırlar getirmesini diledi.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunda Atatürk Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi sunuldu. Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Gerçek, seslendirdiği Türk Halk ve Türk Sanat Müziği eserleriyle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 29.10.2022