REKTÖR ÇOMAKLI, AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME EKİBİYLE GÖRÜŞTÜ

Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğinden (ECZAKDER) 6 yıllık tam akreditasyon alan 8. fakülte olan Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, yeni yılda bitecek olan akredite sürecinin tekrarlanması adına çalışmalarını hızlandırdı.

Eczacılık Fakültesi Öz Değerlendirme Raporunu hazırlamak üzere Önlisans ve Lisans Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Bilal Yılmaz başkanlığında Fakülte Öz Değerlendirme Komisyonu (FÖDEK) oluşturan Eczacılık Fakültesi, Öz Değerlendirme Raporunu hazırlayarak Eczacılık Fakültesi Yönetim Kurulu onayının ardından Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğine sundu.

Eczacılık Fakültesi Akreditasyon Değerlendirme ve İzleme Ziyaret Ekibi tarafından 12-15 Aralık 2021 tarihleri arasında Eczacılık Fakültesinin değerlendirilmesi yapılarak Değerlendirme Süreçleri, Kurumsal Amaç ve Hedefler, Eğitim-Öğretim Amaç ve Hedefleri, Performans Değerlendirmesi gibi başlıklar altında toplam 20 standart ve 100 alt ölçüt ile gerçekleştirildi.

Dekan, dekan yardımcıları, fakülte kurulu ve yönetim kurulu üyeleri, FÖDEK üyeleri, staj komisyon üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerle çevrim içi (online) görüşmeler gerçekleştiren Değerlendirme ve İzleme Ziyaret Ekibi, son olarak Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.

Dekan ve yardımcıları ile FÖDEK üyelerinin katılımıyla çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda Değerlendirme ve İzleme Ziyaret Ekibi Başkanı ve üyeleri tarafından Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya “Çıkış Bildirgesi” sözlü olarak sunuldu.

Rektör Çomaklı:  “Akreditasyon Sürecinin Yenileneceğine Yürekten İnanıyorum”

Uluslararası standartlarda eğitim veren bir fakülteye sahip olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise Covid-19 salgınının ardından sağlık sektörünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha tüm dünyanın gözlemlediğini ve bu salgınla mücadelede ilaçların öneminin daha da ön plana çıktığını vurgulayarak: “Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi de alanında uzman akademisyenlerce bilinçli bireyler yetiştiren, donanımlı alt yapısı ile de insanlığa hizmet edecek projeler geliştiren bir eğitim yuvası olarak yıllardır ülke yükseköğretimine hizmet ediyor. Eğitim kalitesi tescillenen fakültemizin yeni dönemde de akredite olacağına yürekten inanıyor, bu süreci takip eden ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 20.12.2021