REKTÖR ÇOMAKLI, ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA PROGRAMINA KATILDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle düzenlenen anma programına katıldı.

Karskapı Şehitliğinde düzenlenen programa Rektör Çomaklı’nın yanı sıra şehrin bürokrasi, siyasi, askeri ve yargı erkânı da katılım sağladı. Günün anlamına yönelik yapılan konuşmalar ile okunan şiirlerin ardından edilen dualar eşliğinde şehit mezarlarına karanfil bırakan Rektör Çomaklı, şehit yakınları ve gaziler ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra Polis Şehitliğine geçen heyet, burada da vatanı için canını feda eden kahraman polislerin aziz hatıralarını yaşatmak için dua ederek naaşlarına karanfil bıraktı.

Günün anlamına yönelik bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Aziz milletimizin inancının, kararlılığının ve vatan sevgisinin en büyük delillerinden biri olan Çanakkale Zaferi, dünya tarihine yön veren en şanlı destanlardan biridir. Bundan 109 yıl önce ülkemizin dört bir yanından ve hatta gönül coğrafyamızdan Çanakkale’ye gelerek şehadet şerbetini içen 252 bin şehidimiz, bu toprakların ilanihaye vatanımız olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Çanakkale'de en açık bir şekilde görülmüştür ki vatanımız üzerinde kirli emelleri olan hiçbir işgal gücü ya da maşaları asla başarılı olamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını büyük bir gurur içerisinde idrak ediyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde, terör örgütleri ile yapılan mücadelelerde, sınırlarımızın içinde ve dışında can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 18.03.2024