REKTÖR ÇOMAKLI’DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bazı günler vardır diğer günler gibi değildir. Ağırdır, kasvetlidir, hüzünlüdür, matemlidir. 10 Kasım işte öyle bir gündür.  Bizlere coşkuyla kutlayacağımız günler, bayramlar bırakan, devrimleri, ileri görüşlülüğü, çağının ötesinde bir vizyona sahip oluşuyla çocukları, gençleri, kadınları medeniyet sahnesinde öne çıkartan tavrıyla, istiklalin göklerde olduğunu söyleyip eğitimi vatanın en uzak noktasına kadar ulaştırma gayretiyle, vatanı canından aziz bilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gündür bugün.

Bizler Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlarken Atamızın en ölmez emaneti ile huzurlu, belirlediği ilkeler doğrultusunda vatanımıza hizmet etmekten dolayı mutlu, dünya sahnesinde güçlü, çağdaş, ilim ve bilim yolunda sanatta ve sporda Türk adını yücelterek yaşıyor olmaktan dolayı gururluyuz.

“Benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü unutmadan Atamızı minnet ve rahmetle anıyoruz.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR