REKTÖR ÇOMAKLI’DAN HOCALI ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Hocalı Katliamının yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı:

❝Savaşların oluşturduğu yıkım ve çaresizliğin ne demek olduğunu bir kez daha gözlerimizle gördüğümüz bu günlerde, karşısında savaşacak bir düşman bulamadan kimi uykusunda, kimi evinde kimi soğuk bir ormanda şehit edilen insanları, yıllar sonra bile yüreğimizde aynı acı ve aynı kahroluşla anıyoruz.

İnsan olmak ortak paydasının yanı sıra soy kardeşimiz, can kardeşimiz Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Ermeniler’in bir gecede 613 sivil ve masum insanı şehit etmesinin 30. yıl dönümünü vesile kılarak dünyanın neresinde olursa olsun masumların katledilmesini kınıyoruz.

Zaman acıları unutturmaz, yaşanan zulmü meşrulaştırmaz, üzerini örtmez. Zaman sadece hatırlamanın, unutmamanın, sorgulamanın ve aynı acıların yaşanmasına engel olmanın imkânlarını sunar.

Üzerinden 30 yıl geçmiş olsa da Hocalı bizim kanayan yaramızdır, ortak acımızdır. Bu duygularla o gece, orada şehit olan 613 soydaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz.❞

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR