REKTÖR ÇOMAKLI, ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU İLE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile İstiklal Marşı’nın Kabulü münasebetiyle il genelinde gerçekleştirilen etkinliklere katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, her iki anlamlı gün için düzenlenen programlarda yer aldı.

Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıldönümü ile İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıldönümünde Erzurum, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Havuzbaşında bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte tüm şehit ve gazilerimiz saygı, rahmet ve minnetle yâd edildi.

Tebrik mesajları, günün anlam ve önemine binaen gerçekleştirilen konuşmalar, şiirlerin okunması Erzurum bar ekibi ve Mehter Takımının gösterileriyle devam eden etkinlikler, Karskapı ve Polis Şehitliklerinin ziyaret edilmesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde devam eden etkinliklerde ise Erzurum Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” temalı 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma tören programı düzenlendi.

Programın öncesinde Vali Mustafa Çiftçi ve Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisini ziyaret etti.

Şehrin idari, mülki ve askerî erkanının yanı sıra akademisyenler öğrenciler ve STK temsilcilerinin de ilgi gösterdiği anma töreninde Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan sinevizyon gösterisi sunulurken, ardından şiirler okundu ve program, Mehmet Akif Ersoy’a vefa konulu müzik dinletisiyle sona erdi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 12.03.2024