30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Hacımüftüoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

❝Büyük Zaferimizin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin hürriyeti için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos, milletimizin hürriyet ve istiklal aşkının, birlik ve beraberlik ruhuyla kazandığı şanlı bir destandır.

Kurtuluş Savaşımızın destanını yazan şehirlerimizden biri de Erzurum’dur. Erzurum Kongresi, milletimizin bağımsızlık iradesinin ilk kez tüm dünyaya ilan edildiği, birlik ve beraberliğimizin temellerinin atıldığı bir dönüm noktası olmuştur. Erzurum, bu süreçte gösterdiği direnişle Kurtuluş Savaşımızın mihenk taşlarından biri olmuş, bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımını yakmıştır. Milletimizin azmi ve kararlılığıyla Erzurum’da başlayan bu mücadele, 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmıştır.

Bu büyük zafer, milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki azmini ve kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Gelecek nesillerimize bu ruhu ve bilinci aktarmak, ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etme yolundaki en büyük sorumluluğumuzdur. Bizler de Atatürk Üniversitesi olarak, bu ruhu daima yaşatacak ve gençlerimizi milli değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor; aziz milletimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu yarınlar diliyorum.

Zafer Bayramımız kutlu olsun!❞

Prof. Dr. Ahmet HACIMÜFTÜOĞLU