8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı:

İki kutup üzerine kurulu bir düzendir dünya. Kadın ve erkek birbirini yok eden zıt değil birbiriyle uyumlu, eş ve birbirini tamamlayan yapıları içinde geleceğin sahipleri olan yeni nesilleri yetiştirir.

Tarihsel süreç içinde çoğu zaman haksızlığa uğramış, değersizleştirilmiş, görmezden gelinmiş olsa da İslami öğretinin üzerinde önemle durduğu ve kıymetlendirdiği bir varlıktır kadın.

Günümüzde maruz kaldığı muamele hak ettiği gibi olmasa da hem sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesinde üzerinde önemle durduğu hem de Gazi Mustafa Kemal’in hakkını birçok dünya devletinden önce teslim ettiği kutsal bir emanet olan kadınlarımız geleceğin inşasında önemli bir misyona sahiptir.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken bugünü vesile kılarak tüm kadınlarımıza şiddete uğramadıkları, hak ve özgürlerini kendi kontrollerinde yaşadıkları sağlıklı, huzurlu bir dünya diliyorum.

Prof. Dr. Ömer  ÇOMAKLI
REKTÖR