ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BAHAR DÖNEMİNE MERHABA DEDİ

Güçlü altyapısı ve alanında yetkin akademik insan kaynağıyla 2020-21 güz dönemini sorunsuz bir şekilde ağırlıklı olarak uzaktan eğitim modeliyle tamamladıklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni döneme de aynı heyecan ve istekle başladıklarını dile getirdi.

Pandeminin getirdiği güçlüklerle, her zamankinden zorlu geçen bir dönemi geride bıraktıklarını aktaran Rektör Çomaklı, hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin normal bir dönemden daha çok yorulduklarını, aynı şekilde idari personelin de eğitim ve araştırma faaliyetlerine sağladıkları desteği olağanüstü bir gayretle sürdürdüğünü aktardı.

“Yeni Döneme Harmanlanmış (Hibrit) Eğitim Modeliyle Başladık”

Bütün güçlüklere rağmen, uzaktan eğitim ve çalışmanın getirdiği koşullar altında çok başarılı ve örnek gösterilebilecek bir dönemi bitirdiklerini vurgulayan Çomaklı: “Geçtiğimiz yılın başında tüm insanlık olarak hiç tahmin edemediğimiz bir sınav vermeye başladık. Gözümüzle göremediğimiz, hiç bir duyumuzla algılayamadığımız bir virüs, dünyada hemen herkesi etkiledi.

Her ne kadar ümit verici gelişmeler görmeye başlamış olsak da, sağlık risklerinin önemli ölçüde azaltılabilmesi için daha fazla zaman geçmesi gerektiği açıkça görülüyor. Bir süre daha, hayatımızı çok dikkatli ve tedbiri elden bırakmadan sürdürmemiz gerekiyor. Bu nedenle, Covid-19 küresel salgınının ülkemiz ve şehrimizdeki seyri, YÖK tarafından yayımlanan “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” rehberi ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda 2020-2021 akademik yılı bahar döneminin ağırlıklı olarak uzaktan eğitim modeliyle başlayıp uygun şartların oluşması durumunda yüzyüze eğitimin kademeli olarak artırıldığı bir harmanlama (hibrit) eğitim modeline karar verdik” dedi.

“Bahar Dönemi İçin Tüm Hazırlıklarımız Tamamlandı”

Atatürk Üniversitesi olarak bu süreci sorunsuz bir şekilde geçirmek için tüm birimlerin üstün bir gayret gösterdiğini belirten Rektör Çomaklı: “Üniversitemizin birçok alanda olduğu gibi “uzaktan eğitim” noktasında da adından söz ettiren kurumları arasında olduğunu yapmış olduğu çalışmalarla gösterdi. Öğrencilerimiz için en iyisini dileyerek, büyük gayret sarf edildi. Bu başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin bahar dönemini de en verimli şekilde geçirmeleri için tüm hazırlıklarımızı yaptık. İnanıyorum ki sağlığımız için alınan bu kararların ardından güçlenerek çıkacağız” şeklinde konuştu.

“Başarılarımıza Ara Vermeden Devam Ettik”

Pandeminin ülkemizdeki ortaya çıkışından bu yana geçen süreçte kaliteli eğitimden ödün vermeden ülke yükseköğretimine hizmet etmeye devam ettiklerini aktaran Çomaklı: “Öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve mezunlarımızın aldıkları ödüller ve öne çıkan başarıları ile gururlanıyoruz. Üniversitemiz, öğrencileri, mezunları ve öğretim üyeleri ile üretmeye, başarmaya ve örnek gösterilecek çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu yeni döneme yön verme konusunda tüm öğrencilerimizin ve üniversitemizin öncü roller üstleneceğine yürekten inanıyorum. Bu düşünceler ışığında; bahar döneminin tüm Atatürk Üniversitesi ailesine, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 22.02.2021