ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ERZURUM TANITIM GÜNLERİNDE

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik alanında düzenlenen Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günlerinde yerini alan Atatürk Üniversitesi stantları yoğun ilgiyle karşılandı. Tanıtım Günlerinde Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF), Halı, Kilim ve El Sanatları ile Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezleriyle yerini alan Atatürk Üniversitesi, doğunun en büyük üniversitesini İstanbul’da tanıttı.

Halı Sanatı Yaşatılırken, Bölge Ekonomisine de Katkı Sunuluyor

Stantta sergilenen halıların Halı, Kilim ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretildiğini belirten Merkez Müdürü Öğr. Gör. Mevlüt Kapanoğlu, merkezin Türk halı ve kilim sanatını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarabilmek için faaliyet yürüttüğünü söyledi. Kadınların istihdam edilmesi ve aile ekonomilerine katkı sağlamasıyla birlikte el emeği göz nuru dokunan halı ve kilimlerin oldukça ilgi gördüğünü aktaran Kapanoğlu, hem halı sanatının yaşatıldığını hem de bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını ifade etti.

Üniversitenin Doğal Ürünleri Erzurumluların Ayağına Geldi

Üniversite içerisinde uygulama faaliyetinde bulunan Ziraat Fakültesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezinin özel olarak üretilen yöresel ürünleri İstanbul’da yaşayan Erzurumluların ayağına getirdiklerini aktaran stant görevlileri; merkezin öğrencilere, araştırmacılara ve çiftçilere hem uygulama, hem de danışma amaçlı hizmet verdiği belirtildi. Tavuk, yumurta, süt ürünlerinin tamamı ve arıcılık ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi standında ürünler tanıtılırken ziyaretçilere de ürünlerden ikram edildi.

ATA AÖF Farkıyla Sınavsız İkinci Üniversite

Sınavsız ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültesinin de tanıtıldığı Erzurum günlerinde, 400 bin öğrencisi bulunan ATA AÖF hakkında ziyaretçilere bilgi verilirken, 29 ön lisans ve 10 lisans programı ile sağlık alanında da lisans tamamlama programlarının mevcut olduğu, sınavsız ikinci üniversiteyi Atatürk Üniversitesi farkıyla okumanın avantajları anlatıldı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 06.12.2021