ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ
BİLGE İLAHİYATÇILAR TOPLULUĞU
Bilge İlahiyatçılar Topluluğu’nun resmi olarak kurulmasından önce geçirmiş olduğu aşamalardan bahsetmek, topluluğun kuruluş amacının ve faaliyetlerinin anlaşılmasını kolaylaştıracaktır.
Fakültemiz mezunlarından öğrenci arkadaşlarımızın kendi aralarında oluşturdukları kitap okuma faaliyeti daha geniş bir platforma taşınmak istenmiştir. Amaçları, sadece bilgiyi paylaşmak, öğrencilerin kitap kültürünü geliştirmek ve kitap okumayı sevdirmek olan arkadaşlarımız bu doğrultuda çalışmalara başlamışlardır.
Bu çalışmalar neticesinde topluluğumuz, topluluk Yönergesinde belirtilen esaslara göre, 04.06.2001 tarihinde “Bilge İlahiyatçılar Topluluğu” adıyla kurulmuştur. Topluluğumuzun Danışmanlığı Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Nihat YATKIN tarafından yürütülmektedir.
Topluluğumuz İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ile öğrenciler arasındaki bilgi alışverişini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Bu amaçlarını gerçekleştirmek için seminerler, konferanslar, paneller, sempozyumlar, her türlü anma tören ve toplantıları, kitap tanıtım programları, kitap sergileri, imza günleri vb. etkinlikler düzenlemektedir.
Ayrıca topluluğumuz diğer üniversiteler, fakülteler ve İlahiyat Fakülteleri arası bilgi alışverişi ve diyalog hizmetinde etkin rol oynamayı amaçlamaktadır. Bunu gerçekleştirmek için her türlü akademik kurum, kuruluş ve diğer resmi kurumlarla karşılıklı dayanışma içerisindedir.
Topluluğumuz İlahiyat Fakültesi bünyesinde her türlü sosyal, görsel ve sanatsal faaliyetler düzenlemektedir.
Topluluğumuz bu amaçlar doğrultusunda üyelerin de destekleriyle faaliyetlerine aktif bir şekilde devam etmektedir.
Faaliyetlerimizin temelini oluşturan seminerler her hafta Çarşamba günü saat 12:00’ da Fakültemiz Okiç toplantı salonunda gerçekleştirilmektedir. Seminerlerimiz ilmi değeri olan her türlü konuyu içermekte olup Üniversite/Fakülte hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımız tarafından sunulmaktadır.
Atatürk Üniversitesi ve diğer üniversite öğretim elemanlarının katılımıyla panel- konferans programları düzenlemektedir.
Fakülte hocalarımız ile öğrenci arkadaşlarımız arasında sıcak bir ortam oluşturmak amacıyla Sohbet Toplantıları düzenlemekteyiz. Bu toplantılarda hocalarımızın hayat hikayelerinden, tecrübelerinden ve yaşama dair düşüncelerinde istifade etmekteyiz.
Düzenli periyotlarla hazırlamış olduğumuz duvar gazetesinde öğrenci arkadaşlarımızın özgün çalışmalarına, hocalarımızın makalelerine yer vermekteyiz.
İlahiyat öğreniminin temelini oluşturan Arapça eğitimini desteklemek amacıyla öğrencilere yönelik Arapça Kursu düzenlemekteyiz.
Türkiye ve dünya gündemini yakından takip edebilmeleri, edebi- ilmi- bilimsel gelişmeleri izleyebilmeleri için günlük- haftalık gazetelere, aylık dergilere topluluğumuz odasında düzenli olarak yer vermekteyiz.
Bünyemizde oluşturmaya çalıştığımız Kütüphanemiz üye arkadaşların istifadesine sunulmuştur.
Yetenekleri gün yüzüne çıkarmak ve arkadaşlarımız arasında hoş bir rekabet ortamı oluşturmak amacıyla makale yarışmaları düzenlenmektedir.
Topluluğumuz ilim dünyasına emeği geçen şahsiyetleri anma programları da düzenlemektedir.
Topluluk olarak, mukaddes günleri kendisinde barındıran Ramazan ayı içerisinde hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımızla birlikte İftar Yemekleri organizasyonları yapılmaktadır.
Topluluğumuz çeşitli gezi programları da düzenlemektedir. Her yıl düzenlediğimiz Çocuk Yuvası ve Huzur Evi ziyareti ilk aklımıza gelenlerden.
Aynı şekilde Palandöken Gezisi ve piknik de Fakültemizde coşkulu bir hava oluşturmaktadır.