DEVLET KORUMASI ALTINDAKİ ÇOCUKLAR AT ÇİFTLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Atatürk Üniversitesi, üniversite-toplum bütünleşmesi çalışmaları kapsamında yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü ile Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altındaki çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluğundaki çocuklar için Açıköğretim Fakültesi tarafından organize edilen etkinlikte 12-18 yaş arası, 20’si yabancı uyruklu 43 çocuk at binme etkinliğinde bir araya geldi.

İlk Defa Ata Binme Heyecanı Yaşadılar

Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Hipoterapi ve Binicilik Tesisindeki (manej alanı) etkinlikte, yaş guruplarına göre ayrılan çocuklar midilli ve normal atlara binerek gönüllerince eğlendiler.

Pandemi döneminde Covid-19 tedbirleri dolayısıyla sıklıkla dışarı çıkamayan çocuklardan bazılar ilk defa ata binme heyecanı yaşarken bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çocukların psikolojik, ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran İl Müdürü Cemil İlbaş, çocukların atlara özel ilgi ve sevgilerinin olduğunu belirterek bu organizasyonun çocuklar açısından faydalı olduğuna değindi.

Etkinlikte Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Atatürk Üniversitesinde eğitimin sadece kalem ve kağıtla yapılmadığına dikkat çeken Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Kocadağıstan, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın ortaya koyduğu sosyal sorumluluk vizyonunun bu tarz organizasyonlarla geliştiğini söyledi.

Prof. Dr. Kocadağıstan: “Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bizim proje ortaklarımızdan bir tanesi. Bunun için çocuklarımızla bir etkinlik yapmak istedik. Tüm toplumun sorumluluğunda olan çocuklarımızın eğitim ve psikolojilerine katkıda bulunmak için bu organizasyonu düzenledik. Onların gözlerindeki mutluluğu gördüğümüzde duygu dolu anlar yaşadık. Bundan sonra da bu tarz projeleri üniversitemizin tüm mensuplarıyla gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinliğin ardından, Açıköğretim Fakültesi tarafından küçük misafirlere birtakım hediyeler verildi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 05.03.2021